Kultura

Teatarske priče za sve generacije

Žanrovski raznolikim dijapazonom naslova na februarskom repertoaru, Gradsko pozorište na lijep način najavljuje još jednu godinu koju će obilježiti atraktivne i voljene, ali prije svega kvalitetne predstave, kojima, kako iz Gradskog pozorišta ističu, nastavljaju da nadograđuju umjetničku misiju i viziju kroz sve tri scene teatra.
Teatarske priče za sve generacije
Portal AnalitikaIzvor

Februarsku repertoarsku priču u Gradskom pozorištu otvoriće u neđelju (3. februara), u 12 sati, u sali Dodest projekat sa Dramske scene za đecu „Ah, šta sve mora jadno dijete” (4+), u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković.

Već sljedećeg dana, u terminu od 20 časova, pred podgoričkom publikom u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ ansambl Gradskog pozorišta izvešće predstavu u produkciji Večernje scene, „O miševima i ljudima”, koju je po tekstu nobelovca Džona Stajnbeka režirao jedan od vodećih reditelja u regionu Dino Mustafić.   

Petak, 8. februar u istom terminu, u sali Dodest, rezervisan je za hit predstavu „Slasti slave”, Pitera Kiltera u režiji Stefana Sablića. Još jedan naslov sa Večernje scene, „Porodične priče”, za koji po tekstu Biljane Srbljanović režiju potpisuje Teatar mladih, biće pred našom publikom 9. februara, takođe u sali Dodest, sa početkom u 20 sati.

Jednu od omiljenijih predstava sa Dramske scene za đecu, „Čarobnjak iz Oza” (5+), u režiji Jagoša Markovića, naš ansambl igraće u poneđeljak, 11. februara, tačno u podne u Velikoj sali KIC-a  „Budo Tomović”. Ovo izvođenje već je rasprodato.

''Za praznik ljubavi, 14. februar, Gradsko pozorište obradovaće publiku popustom od 50 odsto na ulaznice za predstavu „Više od terapije”, u režiji Alise Stojanović, koja će biti izvedena tog dana, u 20 sati, u sali Dodest. Praksa pozorišta jesu lijepa iznenađenja za vjernu publiku, a akcijom „Ljubav u pozorištu“ pružamo našim sugrađanima mogućnost da dragu osobu obraduju nesvakidašnjim darom i zajedno uživaju u našoj hit predstavi, koja se na duhovit način bavi istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima'', navodi se u saopštenju.

februar-2019

Vikend koji će uslijediti biće posvećen najmlađoj publici, pa će u subotu, 16. februara, u 12 sati u Dodestu igrati projekat sa Lutkarske scene za đecu, „Prodavnica igračaka“ (6+), u režiji Jaroslava Antonjuka. U neđelju, 17. februara, na istom mjestu u istom terminu, biće izveden „Čarobni kamen“ (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića.

Predstava „Cvrčak i Mrav” (6+), koju je po tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić, gostovaće 18. februara, u 14 sati, u sali KIC-a „Zeta“ u Golubovcima. Još jedno gostovanje očekuje nas dan kasnije, kada će nova predstava sa Dramske scene za đecu, „Mali pirat” (8+), u dramatizaciji Aleksandre Glovacki i režiji Milana Karadžića biti igrana pred hercegnovskom publikom u dvorani „Park“. Subota, 23. februar, u sali Dodest od 20 sati rezervisana je za predstavu „Sedam dana”, koju je po tekstu Tene Štivičić režirala Alisa Stojanović. Još jedan projekat umjetničkog dua Štivičić-Stojanović, „Pepeljugino maslo“, na epertoaru biće u utorak 26. februara, takođe u Dodestu, u 20 sati. Ovim izvođenjem zaključiće se februarske repertoarske aktivnosti u pozorištu.

Ulaznice za predstave sa februarskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Portal Analitika