Crna hronika

Glavna medicinska sestra uzimala ljekove na račun fiktivnih pacijenata

Protiv glavne medicinske sestre iz Gusinja M. F. (46), zaposlene u Službi hitne medicinske pomoći u Plavu, podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je krajem septembra prošle godine zloupotrijebila svoj položaj, tako što je fiktivno upisivala šest pacijenata i tako uzimala ljekove iz apoteke. 
Glavna medicinska sestra uzimala ljekove na račun fiktivnih pacijenata
PobjedaIzvor

Kako se sumnja, M. F. je upisala da su pacijentima navodno dati ljekovi koje oni nijesu primili, jer nijesu ni bili pacijenti, a na osnovu navedenog je razdužila 24 lijeka iz apoteke službe HMP u Plavu, čime je pričinila štetu službi u kojoj je zaposlena.

Prema nedavnom pisanju Dana, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Saša Stefanović suspendovao je četvoro medicinskih tehničara u Plavu, sa glavnom medicinskom sestrom na čelu, i protiv njih podnio krivične prijave zbog sumnje da su u protokol pacijenata upisivali „fantom pacijente“. Prethodno je otkaz dobio rukovodilac plavske Hitne pomoći, primarijus Sabahudin Pupović.

Direktor Stefanović je kratko saopštio da se u slučajevima tehničara radi o suspenzijama, a o otkazima će se odlučivati nakon završetka pravosudnih postupaka, koje je on pokrenuo kod nadležnog organa.

Stefanović je tada kazao da se radi o dvoje rukovodilaca, doktoru i glavnoj sestri, koji treba da prate da se ne desi nešto što je kriminalno, a ne oni da to rade, ili da se to radi u njihovim smjenama.

Portal Analitika