Fudbal

Sari: Frustriran sam, igrači ne znaju osnovne kretnje

Menadžer Čelsija Mauricio Sari izjavio je poslije ubjedljivog poraza od Bornmauta (4:0) da igrači, očigledno, još nisu naučili osnove njegove fudbalske filozofije.
Sari: Frustriran sam, igrači ne znaju osnovne kretnje
Portal AnalitikaIzvor

Plavci su doživjeli debakl u 24. kolu Premijer lige zbog kojeg su prvi put od starta sezone ispali iz Top 4. Trenutno su peti sa 47 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Arsenal.

Više od stanja na tabeli, Sarija brine odnos njegovih igrača koji su dozvolili da prime četiri gola u drugom poluvremenu.

"Nisam ljut, frustriran sam. Ne mogu da vjerujem da je drugo poluvrijeme bilo tako katastrofalno. Pokušavam da shvatim zbog čega je tako bilo i ne uspjevam. Greška je moja, nisam motivisao igrače, ali jako je teška situacija i želim da shvatim zbog čega. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, onda smo primili gol i prestali smo da budemo tim", poručio je Italijan.

Iskusni strateg se potom osvrnuo i na propuste koje su njegovi fudbaleri pravili.

"Mislio sam da su igrači prihvatili stil koji želim, ali očigledno nisu i zato trpimo ovakve posljedice. Još nismo naučili osnovne kretnje. Moramo da radimo na bazičnim stvarima, na fundamentima moje filozofije. Tek kad to savladamo možemo dalje", jasan je Sari.

Portal Analitika