Politika

Bošković čestitao makedonskom ambasadoru postizanje sporazuma sa Grčkom

Ministar odbrane Predrag Bošković čestitao je danas ambasadoru Makedonije u Crnoj Gori Mihailu Trpkoskom postizanje istorijskog sporazuma sa Grčkom, uz želju da taj sporazum bude odlučujući korak ka ostvarenju evroatlantskog cilja Republike Makedonije.
Bošković čestitao makedonskom ambasadoru postizanje sporazuma sa Grčkom
Izvor

Njih dvojica razgovarali su danas u Ministarstvu odbrane Crne Gore. Tom prilikom, izraženo je zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima Crne Gore i Makedonije.

Bošković i Trpkoski razmijenili su mišljenja o dosadašnjoj saradnji i saglasili se da je ona iz godine u godinu sve intenzivnija, što je rezultat i identičnih spoljnopolitičkih težnji u čijem ostvarenju je neophodno pružati međusobnu podršku.

Bošković je istakao da će Ministarstvo odbrane ostati opredijeljeno jačanju saradnje sa Makedonijom, uz punu podršku na njenom putu za članstvo u NATO.

Trpkoski je zahvalio ministru Boškoviću na kontinuiranoj podršci koju Crna Gora pruža Republici Makedoniji u ostvarenju njenog najvažnijeg spoljnopolitičkog prioriteta, članstva u NATO i izrazio očekivanje da će rješenjem spora, evroatlantski put Republike Makedonije teći ubrzanom dinamikom.

Bošković je ukazao i na važnost ostvarene saradnje dvije zemlje na polju odbrane, posebno u oblasti školovanja crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju.

Trpkoski je kazao da će Republika Makedonija ostati posvećena intenzivnoj saradnji dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Portal Analitika