Politika

Abazović izlazi na ulicu sa Mandićem?

Lideri Demokratskog fronta i Građanskog pokreta URA načelno su postigli dogovor o organizovanju protesta povodom dešavanja oko odbjeglog crnogorskog biznismena Duška Kneževića, saznaju Dnevne novine iz više pouzdanih izvora.
Abazović izlazi na ulicu sa Mandićem?
Dnevne novineIzvor

Prema tim informacijama razgovori će biti uskoro nastavljeni kako bi se odredio termin protesta, a već sada je očigledno da oni neće biti spontani kako su najavljivali pojedini funkcioneri Demokratskog fronta.

Odluka GP URA, odnosno Dritana Abazovića, da krene u proteste sa Andrijom Mandićem, i da bude jedan od organizatora, poremetila je odnose i unutar saveza Demokrate-GP URA, pa je partija Alekse Bečića odlučila da nastavi zacrtanim putem, odnosno, bojkotom Skupštine, a članovima i simpatizerima će poručiti da se sami odrede oko protesta i odluče da li će ići na njih ili ne.

Slučajno ili ne dogovori o protestima desili su se samo dan nakon što je predsednik Atlas grupe Duško Knežević, za kojim je raspisana nacionalna potjernica, revoltirano prozvao opoziciju na svom Instagram profilu zbog neorganizovanja protesta.

“Opozicija se toliko mrzi, da više vole Mila. Strašno”, napisao je Knežević.

Inače, Knežević je još prije dvije nedjelje najavio da će organizovati proteste ispred Centralne banke Crne Gore zbog, pokušaja vrha režima i, kako je rekao, klanova bliskih prvoj familiji da mu otmu imovinu i poslove.

 

Portal Analitika