Marketing

M:tel digitalna fabrika izabrala polaznike druge Startup akademije

M:tel digitalna fabrika odabrala je polaznike druge Startup akademije M:tel digitalne fabrike, i to 17 timova koji broje preko 40 polaznika.
M:tel digitalna fabrika izabrala polaznike druge Startup akademije
Portal AnalitikaIzvor

Izabrani su timovi pod nazivima, „Cuko.me“ koji se bavi tematikom kućnih ljubimaca, zatim „NaPut” java aplikacije koja je razvijena za ekspresnu izradu i obradu putnih naloga u tri koraka te startup  “Insta Story View” koji predstavlja servis koji omogućava korisnicima da lako provjere da li je određena osoba pregledala njihov stori kao i startup “Face Recognition” čija je ideja izrada aplikacije koja će prepoznavati lica ljudi i na taj način ih identifikovati.

Na Startup akademiji učestvovaće i startup pod nazivom  “Popust.me” čiji je cilj informisanje javnosti o svim aktuelnim popustima i akcijama putem sajta i društvenih mreža te aplikacija “Aquiver” koja u stvari predstavlja digitalni ormar zatim “Weddingbeats” koja predstavlja servis za mladence i sve uslužne djelatnosti u procesu organizacije vjenčanja.  Aplikacija pod nazivom “Saasmark” tretira SaaS produkte dok “Online sitter” predstavlja aplikaciju koja će komunikaciju između roditelja i bejbi sitera podići na mnogo veći nivo. Među polaznicima imamo i tim koji je tvorac aplikacije koja predstavlja razvoj servisa za integraciju web sajta u native aplikaciju, zatim “Džepni psiholog” koji predstavlja platformu za online savjetovanje i psihoterapiju, te startup “Remake” čiji se osnovni koncept bazira na izradi mašine za reciklažu  a među polaznicima je i startup “MARLEQ“ koji predstavlja platformu koja povezuje one koji traže posao u inostranstvu, karijerne mentore/regrutere i kompanije koje traže top talente.

Među polaznicima je i startup “ARCHCRM”, zatim aplikacija koja predstavlja igračku koja prati razvoj djeteta pod nazivom “Doliot”, startup pod nazivom “Postmonaut” koji povezuje prevoznika i pošiljaoca i na kraju startup “Actideal” . 

Ukoliko se neka ideja od prijavljenih uklopi u strateški razvoj kompanije M:tel, ta kompanija planira da uloži u njen razvoj za početak 30 hiljada eura. Kroz višemjesečni program, koji je potpuno besplatan  kreatori ideja će dobiti podršku mentora koji su doajeni u oblasti preduzetništva u regionu.

Startup akademija, koju je prije dvije godine pokrenula kompanija M:tel, je prva akademija tog tipa koja se održava u Crnoj Gori. Akademija će trajati tri mjeseca a organizuje se u saradnji sa ICT Hubom iz Beograda koji već imaju iskustva sa investiranjem u startupove.

Portal Analitika