Fudbal

Emeri: Arsenal trenutno nema sredstava

Uprkos promjeni trenera, Arsenal je zadržao stare probleme: povrijeđeni igrači i manjak finansijskih sredstava. Trener Arsenala Unai Emeri izjavio je kako "tobdžije" trenutno mogu da dovode igrače na pozajmicu, ali da očekuje da će klub iz Londona biti aktivniji na transfer tržištu u ljetnjem prelaznom roku.
Emeri: Arsenal trenutno nema sredstava
Portal AnalitikaIzvor

Emeri je samo potvrdio politiku kakva se u klubu vodi duži period, a ona je takva da zbog manjka sredstava, Arsenal mora da dovodi mlade igrače koje će da razvija, ili da pojačanja traži putem pozjamica.

"Klub mi je rekao da u ovom momentu kupovina igrača nije najbolji potez, ali da će situacija biti drugačija na ljeto, kada ćemo moći da budemo aktivniji na tržištu", izjavio je Emeri.

Trener Arsenala biće limitiran u zimskom prelaznom roku zbog većeg trošenja koje je klub imao prošlo ljeto i zimu - kada su u Arsenal došli Obamejnag, Lakazet, Mktarijan, Toreira, Leno i Sokratis.

Želje "tobdžija" da kao pozajmljenog igrača u prelaznom roku koji počinje za manje od nedjelju dana dovedu su Ivan Perišić iz Intera, kao i Denis Suarez i Malkom iz Barselone.

"Najlakša stvar koju ja mogu da uradim kao trener je da tražim nove igrače, ali ja volim da radim sa sadašnjim fudbalerima koji su u timu. Izazov mi je da oni napreduju. Zadovoljan sam kadrom koji imamo i mislim da je trenutni sastav dovoljan da se ostvari uspjeh u Premijer ligi u kojoj ciljamo četvrto mjesto i plasman u Ligu Evrope", zaključio je Emeri.

Portal Analitika