Košarka

Jokić postigao nevjerovatan koš za pobjedu

Nikola Jokić je odigrao novu nevjerovatnu partiju za Denver i sa 24 poena je donio svojoj ekipi pobjedu na gostovanju Memfisu od 95:92.
 Jokić postigao nevjerovatan koš za pobjedu
TelegrafIzvor

Srpski centar je vodio veliku bitku pod košem sa prekaljenim Špancem Markom Gasolom, koji je završio meč sa 28 poena, ali to Grizlisima nije bilo dovoljno za slavlje u ludoj utakmici, koja je riješena u posljednjim sekundama meča.

Jokić je Grizlisima zadao posljednji udarac, kada je na 28 sekundi prije kraja postigao nevjerovatno težak koš, upravo preko Gasola, za vođstvo Denvera od 93:92!

U narednom napadu je malo falilo da Memfis pređe u vođstvo, pošto je Kajl Anderson tri sekunde prije kraja dao nevjerovatan koš preko table, ali su sudije utvrdile da je milimetarski nagazio liniju i taj njegov koš je poništen. U poreostalom vremenu je Denver sa slobodnih bacanja preko Herisa potvrdio pobjedu.

Konli šutem sa pola terena mogao da izbori produžetak, ali je promašio i tako je Denver zabilježio 34. triujumf u sezoni.

Nikola Jokić je bio najefikasniji u redovima svoje ekipe sa 24 poena, a upisao je i 5 skokova, četiri ukradene lopte i tri asistencije. Pored njega, istakli su se Vili Barton sa 20 i Malik Bizli sa 18 poena.

Jokić se istakao sa nekoliko atraktivnih poteza, trojkama, asistencijama, ali i ključnim poenima koje je dao u samoj završnici meča.

Kod Memfisa, pored pomenutog Gasola, koji je sa 28 poena bio najefikasniji akter meča i kome je skok falio za dabl-dabl, posebno se istakao i Majk Konli sa 23 poena i 11 asistencija.

Denver u narednom meču gostuje Nju Orleansu u noći između 31. januara i 1. februara od 2 ujutru, dok Memfis u istom terminu gostuje Minesoti.

Rezultati:

Šarlot - Njujork 101:9

Indijana - Golden Stejt 100:132

Boston - Bruklin 112:104

Memfis - Denver 92:95

LA Klipers - Atlanta 118:123

Portal Analitika