Društvo

Mihailo u Italiji: Podrška inicijativi da se podigne spomenik kraljici Jeleni

Delegacija Crnogorske Pravoslavne Crkve na čelu sa Mitropolitom Crnogorskim Mihailom, bila je u pośeti italijanskoj eparhiji Crnogorske pravoslavne crkve. 
 Mihailo u Italiji: Podrška inicijativi da se podigne spomenik kraljici Jeleni
Portal AnalitikaIzvor

U poznatome hramu Panteonu u Rimu, u prisustvu velikog broja vjernika i članova društva koje njeguje prijateljske veze između  vladajućih kuća Savoja i Petrović Njegoš, Njegova Svetost vladika Mihailo blagoslovio je zastavu vladajuće kuće Savoja.  Vladika Mihailo je 20. januara na svetoj arhijerejskoj  liturgiji u crkvi Svete Trojice u Apriliji, u predgrađu Rima, rukopoložio i novog sveštenika Crnogorske Pravoslavne  Crkve u Italiji gospodina Maria Điovanija.

Tokom pośete delegacije CPC Gaeti, gospodina Mihaila sa saradnicima je primio njegova ekselencija biskup Gaete monsinjor Luiđi Vari.Nakon toga delegacija CPC i društvo Savoja su položili cvijeće na spomenik kraljici Jeleni u Gaeti.

U večernjim časovima u katoličkoj crkvi u Gaeti  Njegova Svetost je sa biskupom gosp. Luiđijem Varijem i predstavnicima Katoličke i Pravoslavnih crkva u Italiji učestvovao u duhovnoj ceremoniji kojoj je  prisustvovao veliki broj vjernika.Na kraju svoga boravka u Italiji,vladika Mihail je pośetio Nacionalni institut Savoja, i u razgovoru s čelnicima podržao njihovu Inicijativu da se u Crnoj Gori podigne spomenik kraljici Jeleni, i da se taj prijedlog pošalje nadležnim državnim organima u Crnoj  Gori.

 

Portal Analitika