TV / Film

Kako je kralj popa zlostavljao dječake

Bio je najveći pop umjetnik, ali i najkontroverzniji izvođač u istoriji muzike. Majkl Džekson i za života optuživan je za pedofiliju, a novi dokumentarac “Napuštajući Nedođiju” otkriva nove mračne detalje.
 Kako je kralj popa zlostavljao dječake
Story.rsIzvor

Film traje četiri sata premijerno je prikazan u petak, i u njemu se kralj popa optužuje za zvjerstva počinjena nad djecom. Kritičari nakon filma na društvenim mrežama kažu da su morali da izađu jer im se od pojedinih scena slošilo.

– Od mnogo, mnogo uznemirujućih scena u filmu, izdvaja se se to što je Majkl Džekson tu djecu učio da mrze sopstvene roditelje i žene uopšte. Nakon što bi ih se zasitio a ti dječaci odrasli, zamijenio bi ih novima. Ta odbačena djeca bila bi povređena i ljubomorna jer više nisu posebna, kao što im je do tada ispirao mozak – kažu kritičari.

Inače, film se fokusira na Vejda Robsona i Džejmsa Sejfčaka koji su dugo tvrdili da ih je kralj popa zlostavljao i silovao na svom imanju “Nedođija”.

Majkl Džekson negirao je te optužbe za života, a sama uprava “Nedođije” to radi i danas”. Međutim, ovaj dokumentarac pokazuje ga u novom svjetlu.

– Ovo je zapravo horor film, i često seksualno eksplicitna priča o dva dječaka koja su postala “posebni prijatelji” Majkla Džeksona. Pod “posebnim prijateljima” misli se na ljubavnike. Njihovi roditelji pojma nisu imali šta se dešava – kaže Džef Vels iz “Hollywood Elsewhere”.

A novinarka Mara Rajnstin iz “US Weekly” časopisa podijelila je svoje utiske.

Muka mi je pripala poslije gledanja prvog djela dokumentarca. Sve je tako uvjerljivo i seksualno eksplicitno. U jednom trenutku smo svi morali da napustimo salu, toliko je bilo mučno. Šokantno saznanje je da smo svi mi koji smo stajali uz Majkla Džeksona pogrešili. On jeste bio pedofil – piše ona.

Inače, za vrijeme premijere obezbeđena je i služba hitne pomoći za sve koje bi eksplicitni sadržaj seksualnog zlostavljanja maloljetnih dječaka mogao da uznemiri, a bilo je mnogo takvih.

Porodica Majkla Džeksona takođe se oglasila na društvenim mrežama. Oni optužuju Vejda Robsona i Džejmsa Sejfhaka za laži, i apeluju na ljude da ne vjeruju činjenicama iz filma.

Inače, Vejd Robson je plesač koji je optuživan i za rasturanje veze Britni Spirs i Džastina Timberlejka, a on stoji i iza Džastinovog hita “Cry me a river”. Ovaj plesač iz Australije (26) optužio je kralja popa da ga je silovao punih sedam godina – od kada je Vejd imao 7 pa do njegove 14. godine.

Na suđenjima proteklih godina iznosio je jezive detalje – kako bi ga Majkl Džekson terao da go kleči poput psa, a pjevač bi ga gledao i masturbirao, zatim kako bi mu gurao jezik i prste u anus dok bi pritom sam masturbirao, kako ga je prisiljavao na oralni seks i slično.

Govorio je i da je pjevač izgubio interesovanje za njega kada je napunio 14 godina. Tada je Majkl našao novog dječaka kome se posvetio, a Robsonu je rekao sledeće:

– Niko nikad ne smije da zna šta se dešavalo između nas. Ljudi su glupi i nikad ne bi razumjeli našu ljubav. Kad bi neko saznao šta radimo, naše karijere i naši životi bili bi okončani – rekao mu je Džekson.

Portal Analitika