Rukomet

Norvežani preko Njemačke do finala Svjetskog prvenstva

Rukometaši Norveške plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva gdje ih očekuje duel sa Danskom u borbi za pehar.
Norvežani preko Njemačke do finala Svjetskog prvenstva
Portal AnalitikaIzvor

Rukometaši Norveške slavili su u polufinalu protiv Njemačke i tako se plasirali u finale Svjetskog prvenstva. Konačan rezultat ovog polufinala bio je 31:25 (14:12). Norvežanima je ovo drugo vezano finale na svjetskoj smotri rukometa.

Norveška će se za titulu šampiona planete igrati protiv Danske koja je u prvom polufinalu šokirala branioca titule Francusku (38:30).

Nakon prvog poluvremena Norveška je imala dva gola prednosti, a samo tri minuta prije kraja meča imala je i četiri gola u plusu. Ipak, nije se sve tako lako završilo za Norvežane. Na oko minut i po do kraja Njemci su prišli na dva gola zaostatka i tako unijeli neizvjesnost u meč koji je na kraju Norveška uz četri brza gola ipak riješila u svoju korist.

Čak sedam puta je Njemačka imala igrača manje, tri isključenja imala je Norveška. Sa druge strane, Njemci su imali pet, a Norvežani tri sedmerca - oba tima su pogodila sve kaznene udarce.

Magnus Rod postigao je za ovu pobjedu Norveške sedam golova iz deset pokušaja, sa po šest golova pratili su ga Sander Sagosen i Bjarte Mirhol.

U Njemačkoj je najefikasniji bio Uve Ganshajmer sa sedam golova.

Portal Analitika