Košarka

Poznate startne petorke Ol-star meča

NBA je objavila imena košarkaša koji će činiti startne petorke na ovogodišnjem Ol-star meču koji će se odražati u Šarlotu.
Poznate startne petorke Ol-star meča
Portal AnalitikaIzvor

Lebron Džejms će biti kapiten ekipe Zapada, a pored njega u startnu petorci se nalaze još Stef Kari, Džejms Harden, Kevin Durent i  Pol Džordž.

Ono što je zanimljivo među startnih pet nema Luke Dončića. Slovenac je po broju glasova navijača (donosi 50 odsto bodova) na Zapadu bio odmah iza Lebrona.

Ali, po glasovima trenera on je šesti, a osmi po glasovima igrača (po 25 odsto). Mnogi fanovi koji su glasali za Dončića (više od 4 miliona glasova) izrazili su nezadovljstvo putem društvenih mreža, te smatraju da je Dončić pokraden. On i dalje ima šansu biti na Ol-staru, ali kao rezerva.

S druge strane, Janis Adetokumbo će predvoditi ekipu Istočne konferencije, a saigrači će mu biti Kajri Irving, Kemba Voker, Kavaj Lenard i Džoel Embid.

Za svaki tim biće selektovano po sedam rezervi, a lista rezervnih košarkaša biće objavljena 31. januara, dok će 7. februara u TV prenosu kapiteni birati svoje timove.

 

Portal Analitika