Politika

DPS: Puni doprinos unaprjeđenju politika obrazovanja

Preklopni i savitljivi ekrani sigurna su budućnost barem dijela mobilne industrije.
DPS: Puni doprinos unaprjeđenju politika obrazovanja
Portal AnalitikaIzvor

„Imajući u vidu ulogu Savjeta koja podrazumijeva traganje za najkvalitetnijim rješenjima i politikama koje će doprinijeti društvenom napretku i boljem kvalitetu života građana Crne Gore, članovi Okruglog stola potvrdili su spremnost da u okviru svojih nadležnosti na državnom i lokalnom nivou, i kroz institucije sistema, daju puni doprinos unaprjeđenju politika obrazovanja“, kazali su iz DPS-a..

Tokom diskusije ukazano je na dosadašnje rezultate reforme obrazovanja, ali i izazove koji stoje na putu pune implementacije. Otvoreno je niz pitanja na koje će se tražiti odgovori do izrade finalne prezentacije. Predstavljena su iskustva pojedinih zemalja i konstatovano da kontinuirano unaprjeđenje obrazovnog sistema i njegovo usklađivanje sa zahtjevima tržišta predstavljaju uslov razvoja crnogorskog društva. Kroz aktivno učešće u sadržajnom i otvorenom dijalogu ocijenjeno je da je u daljem radu Okruglog stola neophodno razmotriti kratkoročne i dugoročne efekte pojedinih predloženih mjera.

Drugi sastanak Okruglog stola zakazan je za 01. februar, dok je XI sjednica Savjeta DPS-a na kojoj će biti prezentovan finalni dokument ovog okruglog stola, planirana za drugu polovinu februara.

Portal Analitika