Sci/Tech

Amazon je predstavio novog robota za dostavu - upoznajte Scouta

Trgovački div je sredinom sedmice službeno objavio početak testiranja dostave uz pomoć autonomnog robota pod imenom Amazon Scout.
Amazon je predstavio novog robota za dostavu - upoznajte Scouta
Tportal.hrIzvor

Amazon je predstavio novog člana svoje sve veće robotske flote. Amazon Scout službeno je ime najnovijeg testnog programa dostave kojeg je kompanija predstavila u srijedu 23. janura. Scout je autonomno vozilo veličine malog frižidera koje putuje trotoarom i robu doslovno dostavlja na vaš prag.

'Električni robot razvio je tim iz Amazonove laboratorije za istraživanje i razvoj' napisao je voditelj projekta Sean Scott. 'Vozilo se može kretati oko svih prepreka, uključujući kućne ljubimce i pješake', piše u službenom blogu.Testna flota od šest robota radit će u oblasti Kaunti u američkoj državi Vašington - u blizini Amazonovog sjedišta u Sijetlu. Svi kupci koji u testnom području naruče iz Amazona (uključujući jednodnevnu i dvodnevnu dostavu) mogu zatražiti da im robu dostave roboti Scout.

Scout prestigao letećeg brata

Amazon naglašava da planira pričekati rezultate testiranja prije nego što novu vrstu dostave prošire i na druge lokacije. U početku će robote pratiti zaposleni u Amazonu, a konačni cilj je da robot sam pronađe put do cilja.

Amazonova dostava robotima Scout prestigla je dugo najavljivanu dostavu letećim dronovima koja je objavljena još 2013., no i dalje nije ušla u sveobuhvatno testiranje. Jedino pitanje koje preostaje je biste li vi dozvolili da vam roboti pred vrata dostavljaju kupljenu robu ili biste taj posao radije dodijelili pouzdanim lokalnim poštarima?

 

 

Portal Analitika