Crna hronika

Vukadinović i ostali u sudnici 21. februara

Suđenje grupi odgovornoj za ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta prošle godine u podgoričkom lokalu „Forum“ u centru Podgorice zakazano je za 21. februar.
Sa privođenja Janka Vukadinovića
Sa privođenja Janka Vukadinovića
PobjedaIzvor

Proces će voditi sutkinja Višeg suda u Podgorici Ana Vuković.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Marka Jovanovića, koji je nedostupan crnogorskim vlastima, a tereti se da je direktni izvršilac likvidacije Šakovića i Javanovića.

Osim Jovanovića, na optužnici su i Janko Vukadinović, Predrag Vukadinović, Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Željko Đukić, Drago Vukčević, maloljetni A. D., Marko Rnković i Filip Sekulić.

Prema navodima iz optužnice, Marko Jovanović je 31. marta otišao do lokala „Forum“ i iz pištolja „glok“ pucao na Šakovića, koji je u prvom trenutku uspio da se zaštiti od metaka. Međutim, jedan od hitaca pogodio je Radivoja Jovanovića, gosta lokala koji je sjedio za susjednim stolom. Šaković se dao u bijeg, ali nakon kraće potjere, Marko Jovanović ga je sustigao i u njega ispalio tri smrtonosna hica.

Janku Vukadinoviću se na teret stavljaju četiri krivična djela, dok ostalih 17 optuženih se terete između ostalog za stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti, razbojništvo, ali ne i za učešće u ubistvu.

Tomu Oroviću se na teret stavlja i krivično djelo razbojništvo, Arnelu Mandiću neovlašćeno držanje i stavljanje u promet droge. Za šverc droge terete se i Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Aleksandar Dropo. Balši Todoroviću se na teret stavlja da je čuvao i dostavljao kriptovane telefone članovima organizacije.

U optužnici je opisana i uloga Kristine Brnović i, prema prikupljenim rezultatima iz istrage, ona je, kako se vjeruje, iznajmila stan u kojem su se osumnjičeni sastajali, podijelili uloge i dogovorili detalje ubistva.

Zadaci Lidije Bulatović i Toma Orovića, prema aktu Tužilaštva, bili su prenošenje poruka i praćenje članova suprotstavljenog škaljarskog klana.

Portal Analitika