Društvo

Vojvodić: Tužićemo ih opet ukoliko ne prihvate

Rade Vojvodić i njegov advokat Goran Rodić uputili su juče Savjetu Radio-Televizije Crne Gore pismo u kome traže da to tijelo potpiše ugovor o poravnanju, kojim će dobrovoljno isplatiti štetu koju je Vojvodić pretrpio zbog nezakonitog razrješenja, a ukoliko to ne prihvate pokrenuće parnični postupak koji bi, upozoravaju, Javnom servisu mogao da donese još veće troškove. 
Vojvodić: Tužićemo ih opet ukoliko ne prihvate
PobjedaIzvor

Ovo su Pobjedi potvrdili Vojvodić i njegov advokat Goran Rodić uz poruku da „i nakon pravosnažnih presuda pokušavaju da situaciju riješe mirnim putem“.

PROCES

- Savjetu smo ponudili da bez kamate i sudskih troškova riješimo ovu situaciju. Ukoliko to ne prihvate, tužićemo ih ponovo, angažovaće se vještak i imaće dodatne troškove, ali za mene je i to u redu. Ostaje na njima da odluče, a mi smo im i poslije pravosnažne presude ponudili mirnu varijantu rješavanja ovog pitanja - kazao je Vojvodić Pobjedi.

U zgradi Javnog servisa Vojvodić i Rodić juče su se sastali sa generalnim direktorom Radio Televizije Crne Gore Božidarom Šundićem i njegovom advokaticom Jadrankom Kasalicom kako bi pokušali da riješe ovo pitanje. Ostalo je da se izjasni Savjet RTCG, a predsjednik tog tijela Ivan Jovetić juče se nije javljao na pozive Pobjede.

Vojvodić je kazao da je i ranije tražio da se sve riješi bez sudova i dodatnih troškova, ali da prethodni sastav Savjeta RTCG to nije prihvatio.

- Nijesu bili u pravu i sud je to zaključio, jer je utvrdio da sam nezakonito razriješen, što je jasno. Opet nudimo da se ugovor isplati bez sudskih troškova i da se sačeka odluka revizije Vrhovnog suda - istakao je Vojvodić.

Kazao je da Savjet RTCG mora da snosi odgovornost za nezakonite smjene i da se u tom smislu mora izmijeniti i Zakon o nacionalnom javnom emiteru RTCG.

Njegov advokat Goran Rodić pojasnio je za Pobjedu da je razgovor koji su juče imali u prostorijama Javnog servisa zapravo bio informativni, jer generalni direktor ne može u ovoj situaciji odlučivati bez saglasnosti Savjeta.

- Čekamo odluku Savjeta, koji mora da se izjasni na ovu temu. Iznos koji treba da isplate Vojvodiću još nije utvrđen jer će nadležna služba u toj medijskoj kući da izračuna razliku u zaradama i otpremnini. Oni rade obračun i kod njih su podaci - pojasnio je Rodić.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika