Društvo

ĐUKANOVIĆ: Sve obaveze po osnovu revolving kartica u Atlas banci sam uredno izmirivao

Povodom jučerašnjeg teksta u „Vijestima“ da je neko pokrivao i moje lične račune, iako sam od starta znao da se radi o udruženom spinovanju, trebalo mi je vremena da provjerim određene činjenice o kojima želim da obavijestim javnost,  izjavio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.
ĐUKANOVIĆ: Sve obaveze po osnovu revolving kartica u Atlas banci sam uredno izmirivao
Portal AnalitikaIzvor

"Tačno je da sam bio korisnik Master i Viza Gold kreditnih kartica u Atlas banci od 2007. do 2015. godine. Radi se o revolving karticama koje su imale odobreni limit do 30.000 eura. Sve svoje obaveze po osnovu njihovog korišćenja uredno sam izmirivao, a za navodni dug od 16.741,24 eura, (od čega 4.592,08 eura redovne i zatezne kamate) saznao sam prvi put juče. Tendenciozna konstrukcija da je „samo jedno zaduženje aktuelnog predsjednika države“ iznosilo toliko, sugeriše valjda da ih je bilo još. S obzirom da za dug nijesam znao, niti sam o njemu od banke ikada obavještavan, samim tim nijesam nikome mogao ni dati odobrenje da ga u moje ime izmiri", navodi se u izjavi dostavljenoj medijima iz Đukanovićevog kabineta.

Đukanović ističe da je već u kontaktu sa bankom u kojoj provjerava vjerodostojnost informacije o dugu i traži instrukciju na koji način da izvrši svoju obavezu, ako ona stoji.

"Takođe, zatražio sam stručnu pomoć da se upoznam sa svim ugovorima koji se pominju i sa cjelokupnom dokumentacijom, na bazi koje je plasirana pomenuta senzacionalistička vijest. Unaprijed želim da saopštim da pouzdano znam da nijesam učestvovao u bilo kakvim transakcijama poslovnih subjekata pominjanih u jučerašnjem tekstu. Nakon provjere, zavisno od rezultata, pokrenuću postupak pred nadležnim organima protiv odgovornih lica uključenih u ovu prljavu akciju smišljenu radi moje političke i moralne diskreditacije, u pokušaju skrivanja kriminalnih radnji vlasnika Atlas banke", naveo je Đukanović.

Portal Analitika