Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Radović: Namjerno su mi isključivali telefon po nalogu Žugićevog sestrića; Žugić: To nije tačno

Radović: Namjerno su mi isključivali telefon po nalogu Žugićevog sestrića; Žugić: To nije tačno

Bivša viceguvernerka Centralne banke Irena Radović je  u nastavku sudjenja po tužbi za mobing i dskriminaciju za koje je optužila guvernera Radoja Žugića kazala da je imala problem što joj se isključivao telefon i ustvrdila da se to radilo po nalogu sestrića guvernera.
Radović: Namjerno su mi isključivali telefon po nalogu Žugićevog sestrića; Žugić: To nije tačno
L.Đ.
L.Đ.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje sudije da pojasni o čemu se radi ona je odgovorila: "Guverner je zaposlio svog sestrića, a kada sam mu kazala da se bliske osobe ne mogu nalaziti na pozicijama gdje se donose bitne odluke, neko me je prebacio u drugu platnu grupu telefonske kartice.Nakon toga konstantno mi se isključivao telefon. Kada sam pitala Telenor zbog čega se to desava kazali su mi da se obratim tom čovjeku koji je sestrić Žugica. Danas je sestrić Žugica direktor IT centra", kazala je Radović.

Žugić je odbacio te navode.

"Samo ću reci da sam i ja tri puta ostajao bez rominga kada sam bio na službenom putu. Morao sam da pozajmljujem telefon da bih kontaktirao saradnike. Nikada nisam čuo za ovaj nalog o kojem priča tuzilja, takav nalog nikada nije postojao", odgovorio je Žugić.

irena-radovic-2

Radović je nakon suđenja okupljenim novinarima kazala da je tužbu za mobing podnijela 30 aprila.

"U tom kontekstu jedna od dimenzija se odnosila na otkrivanje informacija za izradu regulative i relevantnih banaka koje su danas u fokusu. Moram reći da ja od podnošenja tužbe nijesam više nadlezna za kontrolu banaka. Sve nezakonitosti koje je guverner počinio treba da bude sankcionisane. Ne govorim napamet i bez dokaza. Problem nastaje od prvog mandata kada se sve dešava. Smatram da je svaka moja reakcija u Cetralnoj banci da se otklone nezakonitosti bila na mjestu. Ne želim da uđem u zonu krivične odgovornosti komentarisanja bilo koje banke ponaosob", kazala je ona.

advokat-irene-radovic

Njen advokat je dodao da je današnji iskaz Žugića u potpunosti suprotan sa materijalnim dokazima.

''Najvažnije je da je došlo do odbacivanja krivične prijave proitv Radović, što je bio jedan od glavnih razloga i argumenata u zahtjevu za razrješenje viceguvernerke. Vjerujemo u uspjeh u sporu. Radović je takođe povukla tužbu za naknadu materijalne štete jer suština spora nije materijalna već nematerijalna satisfakcija'', kazao je Vuković.

Portal Analitika