Društvo

Šehović prisustvovao Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu

Ministar prosvjete dr Damir Šehović prisustvovao je 16. Svjetskom obrazovnom forumu koji je održan od 20. do 23. januara u Londonu, a ovogodišnja tema bila  je šta raditi sa znanjem koje imamo i kako na najbolji način iskoristiti tehnološke inovacije u svijetu koji se stalno mijenja, u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja.
Šehović prisustvovao Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu
Portal AnalitikaIzvor

Učesnici Foruma bili su ministri obrazovanja iz cijelog svijeta koji su razgovarali o prioritetima obrazovne politike u zemaljama učesnicama i iskustvima obrazovnih reformi.

Akcenat ovogodišnjeg Foruma stavljen je i na vještine koje se nalaze pred velikim izazovom u današnjem svijetu, u smislu kreativnosti, komunikacije i saradnje, kao i razvoja stručnih kompetencija. Razgovaralo se i o narednim koracima pripreme za rastuće promjene koje savremeno doba donosi, a koji su uzrokovane prevashodno sve većom upotrebom tehnologije, koja stvara pogodno tlo i mogućnosti za veće analize podataka, razvijanje vještačke inteligencije i učenje.

Određene sesije bile su posvećene cjeloživotnom učenju koje je okarakterisano kao jedan od ključnih faktora ličnog uspjeha i zapošljavanja, ali i ekonomskog i socijalnog prosperiteta na individualnom, lokalnom i državnom nivou.

Portal Analitika