Crna hronika

Suđenje Mugoši odloženo za 4. mart

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju Carine, ponovo je odgođeno. Novo ročište zakazano je za 4. mart.
Suđenje Mugoši odloženo za 4. mart
Mina /Portal AnalitikaIzvor

Tužilac Sanja Jovićević tražila je odlaganje glavnog pretresa, jer je optužnica protiv nekadašnjeg saradnika Mugoše, Dragana Đukića, potvrđena, ali je na to rješenje podnijeta žalba.

S obzirom da postupak po žalbi nije još okončan, sud je konstatovao da ne postoje uslovi za održavanje glavnog pretresa.

Današnjem ročištu prisustvovao je Mugoša.

On je ranije odbio da pregovara o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice u slučaju Carine.

Nakon toga je optužnica proširena i na njegove nekadašnje saradnike Đukića, Dragana Kruščića i Dragicu Mitić, kojima je takođe nuđeno da potpišu sporazume u kojima bi optužili bivšeg gradonačelnika Podgorice, ali su i oni to odbili.

Za slučaj Carine, kojim je budžet glavnog grada oštećen za 6,7 miliona eura, prvo je optužen Mugoša. Zbog nedostatka dokaza protiv nekadašnjeg prvog čovjeka Podgorice, tužilaštvo je usred suđenja proširilo istragu, a potom i optužnicu.

Mugoša se tereti da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalnog parlamenta omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom aerodromu.

Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. godine u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Portal Analitika