Društvo

Pobjedi povelja, Vlatku Simunoviću godišnja novinarska nagrada

Novinar Pobjede Vlatko Simunović dobio je godišnju novinarsku nagradu Društva crnogorskih novinara povodom 23. januara, Dana crnogorskog novinarstva, dok je povelja povodom jubileja pripala Pobjedi i Javnom servisu. 
Pobjedi povelja, Vlatku Simunoviću godišnja novinarska nagrada
PobjedaIzvor

Osim Simunovića, godišnju nagradu su dobile novinarka Radio-televizije Cetinje Ivana Jabučanin i novinarka u Televiziji Crne Gore Marija Ivanović, kao i novinar Radija Crne Gore Milutin Tomašević.

- Nagrada „Crnogorac“ pripala je penzionisanom novinaru Minji Bojaniću, dok su nagradu za najboljeg mladog novinara dobili novinarka RTV Nikšić Bojana Kostić, novinarka RCG Ljiljana Bojović i novinar Dnevnih novina Danilo Brajković - piše u saopštenju.

Godišnju nagradu za reportažu dobio je Dragan Perović iz Nikšića, dok je nagrada za doprinos razvoju crnogorskog novinarstva pripala Slavici Milović - RTV Nikšić , Čedomili Đurđić – RCG, Branki Čvorović – RTV Budva, Rodoljubu Ćoriću - RTV Mojkovac i nezavisnom novinaru Mirku Jakovljeviću. Diploma za doprinos crnogorskom novinarstvu pripala je RTV Cetinje, dok su diplomu za doprinos razvoju lokalne štampe dobile Novine Nikšića. Diplomu za doprinos elektronskom novinarstvu dobio je portal FOS, a nagradu za vizuelni izraz Veljko Jelinić zaposlen u TVCG.

Nagrada za grafički dizajn pripala je Adiju Keroviću, dizajneru u Dnevnim novinama. Žiri koji je odlučio o nagradama činili su: predsjednica Anka RadovićPerović i članovi Goran Popović i Saša Radunović. Nagrade će biti uručene sjutra u Nacionalnoj biblioteci „Đurđe Crnojević“ na Cetinju, gdje će biti održana Svečana akademija povodom 148 godina novinarstva u Crnoj Gori.

Portal Analitika