Ostalo

Mik Šumaher zvanično u Ferariju

Sin sedmostrukog svjetskog šampiona Mihaela Šumahera Mik zvanično je postao član Ferarijeve akademije.
Mik Šumaher zvanično u Ferariju
Sport klubIzvor

Ranije ove nedjelje pojavile su se informacije da je Mik blizu toga da se pridruži programu za mlade vozače legendarnog tima, što je potvrđeno u subotu. Pored njega, članovi Akademije postali su i Kalum Ajlot, Đulijano Alezi, Markus Armstrong, Robert Švarcman, Enco Fitipaldi i Đanluka Petekof.

Mikov otac je proveo 11 godina u redovima Ferarija, u čijem bolidu je ostvario neke od svojih najvećih uspjeha. Legendarni Njemac je osvojio pet titula kao vozač Ferarija, u koji je stigao kao već dvostruki svjetski šampion iz Benetona 1996. godine.

Zanimljivo je da je novi šef ekipe Ferarija Matija Binoto bio inženjer u timu iz Maranela u vrijeme kada je stariji Šumaher dominirao Formulom 1 od 2000. do 2004. godine.

„Za nekoga kao što sam ja i znam ga od rođenja, nema sumnje da dobrodošlica Miku u tim Ferarija ima posebno značenje. Ali, izabrali smo ga zbog njegovog talenta i ljudskih i profesionalnih kvaliteta koje je već pokazao, uprkos tome što je izuzetno mlad“, istakao je Binoto.

Šumaher je istakao da je oduševljen što se pridružuje Ferariju zbog povezanosti njegove porodice sa italijanskim timom, ali i velikih uspjeha i istorije.

„Više je nego očigledno da Ferari zauzima veliko mjesto u mom srcu otkako sam rođen, ali kod svih članova moje porodice. Na ličnom nivou sam presrećan zbog prilike, takođe“, naglasio je Šumaher.

Mladi Njemac je prošle godine osvojio titulu u evropskoj Formuli 3, a ove sezone će se takmičiti u Formuli 2. Izvjesno je da će se zahvaljujući povezanosti sa Ferarijevom akademijom naći i za volanom bolida Formule 1, ali nije poznato kad bi to moglo da se desi.

Portal Analitika