Tenis

Čilić spektakularnim preokretom savladao Verdaska

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrto kolo Australijan opena poslije velikog preokreta protiv Fernanda Verdaska.
ausopen.com
ausopen.com
Portal AnalitikaIzvor

Čilić je savladao Španca poslije više od četiri sata igre i povratka od 0-2 u setovima – 4:6, 3:6, 6:1, 7:6(8), 6:3.

Verdasko je u prva dva seta bio znatno bolji rival i to je pokazivao kada god mu se ukazala prilika. Osvajao je bitne poene i nije dopuštao Čiliću da se razigra, pa je i poveo sa ogromnih dva prema nula.

Hrvat je konačno pronašao svoju karakterističnu igru u trećoj dionici i tada je uspio da razbije Verdaska, ali se Španac ponovo "probudio" u nastavku. U četvrtom setu viđen je apsolutni egal i ništa nije razdvajalo tenisere, sve do taj-brejka. 

U nezvaničnom 13. gemu seta prvi je zaprijetio Marin, ali je propustio set loptu. Fernando je došao do prve, a zatim i do druge meč lopte, ovoga puta na svoj servis. Ipak, u svom poznatom stilu, odservirao je duplu servis grešku i sve poene do kraja seta prepustio protivniku. 

Čilić je iskoristio trenutak koji je stvorio krajem četvrtog, u petom setu. Napravio je brejk na samom startu i ekspresno ga potvrdio, a zatim nastavio da pruža partiju za 180 stepeni drugačiju od one u prva dva seta. 

Ipak, uslijedila je nova drama. Verdasko je na 4:2 za Čilića imao tri vezane brejk lopte, ali je Hrvat nekako uspio da veže pet poena u nizu. Španac je imao i 15:30 kada je Čilić servirao za meč, ali je hrvatski teniser ostao pribran i odservirao za meč. 

Duel je ispratila i dalje mnogobrojna publika u Melburnu, iako je ovaj okršaj trajao do skoro jedan ujutru po lokalnom vremenu. Ovo je, inače, bio sedmi put da se Čilić vrati od 0-2 u setovima. 

U narednom, četvrtom kolu, Čilić se sastaje sa Robertom Bautistom Agutom. Taj meč je na programu u nedjelju, a podsjećamo da Marin na prvom gren slemu sezone brani finale.

Portal Analitika