Politika

Iluzija o postojanju respekta prema građanima raspršila se uz zvuke motornih testera

Bunt građana Bara protiv sječe borova i uništavanja gimnazijskih amfiteatara, tzv.krugova, bila je jedinstvena inicijativa pokreta "Građanska akcija" koja je bez ikakve političke konotacije osvježila Bar i dala nadu da u ovom gradu postoji hrabrost, mladalački bunt i vizija grada punog solidarnosti, ekonomskog blagostanja i prosperiteta. Nažalost, ta iluzija o postojanju respekta prema  svojim građanima i njihovom demokratskom nastojanju da kroz dijalog iskažu svoje ideje, jutros se raspršila uz zvuke motornih testera, izjavio je funkcioner SNP-a Vasilije Lalošević.
Iluzija o postojanju respekta prema građanima raspršila se uz zvuke motornih testera
Portal AnalitikaIzvor

"U potaji prohladnog barskog jutra, rukovodstvo opštine Bar i investitor Ministarstvo obrazovanja, pokazali su koliko im je stalo do građanskih inicijativa. O brojnom prisustvu pripadnika policije izlišno je govoriti, pa se valja zapitati jesu li ovako angažovani u borbi protiv brojnih pošasti društva. Ova građanska  inicijativa je u suštinskom smislu bila vrijednija nego brojne odluke koje je barski parlament donosio u minulom periodu ili će ih donositi. Nije vrijedjelo upozorenje vlastima  da zastanu malo i saslušaju glas naroda", istakao je Lalošević.

Kako je dodao, kulturne manifestacije, umjetnički performansi koje su ovi mladi ljudi osmislili, davali su jedan plemeniti i avangardni ton čitavoj tzv.'"čempres revoluciji".

"Svi smo  bili za izgradnju vrtića, ali ne na ovoj lokaciji s obzirom da se uništava višedecenijski simbol mladosti Bara, kultno mjesto dvorišta gimnazije, na kojem  su generacije odrastale. Pogotovo zato što u Baru postoji mnogo drugih, povoljnijih lokacija. Tako se obistinila naša slutnja da će neki loši đaci barske gimnazije uništiti ono što su stvarali oni najbolji", zaključio je Lalošević.

Portal Analitika