Crna hronika

Vještak: DNK Vukić mogao sa ranca da se prenese na hekler

Vještak Sandra Kovačević kazala je da ne može isključiti mogućnost da se biološki trag Nikolete Vukić mogao naći na pištolju, koji je zaplijenjen u hotelu „Grand“, jer je dodirivala unutrašnjost ranca u kojem je bio. 
Vještak: DNK Vukić mogao sa ranca da se prenese na hekler
A.R.
A.R.Autor
Pobjeda/Portal AnalitikaIzvor

Kovačević je to kazala na suđenju optuženima Ivanu Jovanoviću i Nikoleti Vukić, koji se terete za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
- S obzirom na nisku dokaznu vrijednost utvrđenog DNK-a rezultata u odnosu na Nikoletu Vukić i činjenicu da se radi o miješanim profilima, ne mogu isključiti mogućnost da je prenos biološkog materijala  na oružje mogao nastati, kako je to naveo advokat, da je ona koristila ranac, da je dodirivala i unutrašnje površine, a da pištolj nije imao zaštitu u odnosu na površinu ranca – kazala je Kovačević. 

Na pitanje branioca, okrivljeni Jovanović je kazao da je čistio hekler krpama. 

Suđenje se nastavlja 4. februara, kada će se u svojstvu svjedoka saslušati tehničar Dejan Mijanović, balističar Božidar Bakić i još tri osobe. 

Jovanović je priznao pred cetinjskim Osnovnim sudom da je ostavio oružje u sobi hotela ,,Grand“. Kako je kazao, to njegova sestra Nikoleta nije znala.

Vukić je rekla da je Ivanu pričala detaljno o svom zaposlenju, ali bez nekog posebnog razloga. Ispričala je da nikad nije dodirivala oružje na kojem je pronađen njen biološki trag.  
Vukić i Jovanović uhapšeni su u maju prošle godine. Tada je u hotelskoj sobi od koje je Vukić imala ključ i koju je koristila pronađen eksploziv, automatska puška ,,hekler & koh“, prigušivač, 150 komada municije kalibra 9 milimetara i dvije silikonske maske za lice.

Eksploziv, oružje i maske pronađeni su 19. maja, a policija je tada saopštila da su tom akcijom ,,spriječili ubistvo koje je bilo planirano“.

Jovanović i Vukić optuženi su samo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava. 

Portal Analitika