Politika

Traže saslušanje i pred Odborom za antikorupciju

Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela je skupštinskom Odboru za antikorupciju zahtjev za kontrolno saslušanje čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužioca, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije, povodom informacija koje je javnosti saopštio vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević.
Traže saslušanje i pred Odborom za antikorupciju
MinaIzvor

Oni su zatražili da se pred tim skupštinskim tijelom saslušaju Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Veselin Veljović i Sreten Radonjić.

U SDP-u smatraju da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je Knežević ukazao, neophodno da Skupšina Crne Gore ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju naslovljenih državnih organa. 

»Neophodno je da se Skupština, u okviru ostvarivanja svoje kontrolne uloge na kojoj insistiraju naša domaća javnost i međunarodni partneri, informiše o radu Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije po ovom pitanju«, navodi se u zahtjevu.

SDP je prethodno zatražio da se o ovoj temi raspravlja i na sjednicama odbora za bezbjednost i odbranu i za politički sistem, pravosuđe i upravu, o čemu će se odlučivati u petak.

Portal Analitika