Crna hronika

Navodni član škaljaraca: Ukazala se prilika da preprodajemo oružje

U Osnovnom sudu u Kotoru juče je počelo ponovljeno suđenje Podgoričaninu Dragoljubu Ćetkoviću (33), koji slovi za člana “škaljarskog klana”, a tereti se za nedozvoljeno držanje oružja.
Navodni član škaljaraca: Ukazala se prilika da preprodajemo oružje
Dnevne novineIzvor

on je presudom sudije tog suda osuđen u odsustvu na dvije godine zatvora zbog arsenala oružja pronađenog 2016. godine u kotorskom naselju Sveti Stasije. Osim njega, za isto krivično djelo osuđeni su Kotoranin Igor Dedović na dvije godine i dva mjeseca zatvora, na godinu i 11 mjeseci osuđen je državljanin BiH Goran Stančić, a na godinu i osam mjeseci osuđen je Božidar Punošević.

Sve osuđene policija označava članovima “škaljarskog klana”. Ćetković je u svojoj odbrani kazao da od ostalih okrivljenih poznaje jedino Stančića, sa kojim je započeo trgovinu oružjem.

“Ukazala nam se prilika da trgujemo većom količinom oružja, pri nižoj cijeni. Kazao sam Stančiću, koji je tada boravio u Kotoru, da sam ja spreman za taj posao, ali da ne znam nikoga u tom gradu i da ne znam kome bi to oružje prodao i na koji način. On mi je odgovorio da se ne brinem za to jer on poznaje ljude koji bi bili zainteresovani za kupovinu. Nakon toga smo kupili oružje po nižoj cijeni, međutim nije išlo onako kako smo to bili planirali, odnosno nijesmo uspjeli da ništa prodamo, a po gradu se već pričalo da imamo oružje, što nas je zabinulo”, kazao je Ćetković.

On je zatim opisao da ih je jednog dana zaustavio neki čovjek kojeg ne poznaje i pitao ih za oružje, te da mu je Stančić ponudio tada pištolj CZ, međutim potencijalni kupac navodno nije bio zainteresovan jer je pištolj bio starije proizvodnje. Nakon toga su odlučili da sakriju oružje, odnosno da ga zakopaju na lokaciji na kojoj ga je policija kasnije pronašla.

Advokat Damir Ikić je sudu ponudio jemstvo od 15.000 eura koje je, međutim, odbijeno.

 

Portal Analitika