Abiznis

Žarko Rakčević: Ponuda za Institut „Dr Simo Milošević“ povjerljiva

Vlasnik „Vila Oliva“ Žarko Rakčević, izjavio je da je ponuda na petom tenderu za prodaju 56,4 odsto akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ podnijeta je uz maksimalnu zagarantovanu tajnost i povjerljivost.
Žarko Rakčević: Ponuda za  Institut „Dr Simo Milošević“ povjerljiva
PobjedaIzvor

Ponudu je dostavio samo konzorcijum koji čine češki „Philibert“ i „Vile Oliva“, saopšteno je juče iz Vlade.

U skladu sa planom privatizacije za 2018. godinu, Tenderska komisija za privatizaciju je raspisala tender 16. oktobra prošle godine sa rokom za dostavljanje ponuda do 14. januara ove godine.

– Tokom 2018. godine dostavljeno je nekoliko pisama o namjerama potencijalnih investitora za privatizaciju Instituta, tri učesnika su otkupila tendersku dokumentaciju i potpisala izjavu o čuvanju povjerljivih podataka, ali je u predviđenom roku dostavljena samo ponuda konzorcijuma češke kompanije Philibert i Vile Oliva – navode iz Vlade.

Philibert je dio Cimex grupe, koja upravlja ,,Orea“ hotelima sa dvije hiljade soba i četiri hiljade kreveta.

U Češkoj imaju tri rehabilitaciona centra, dva sa četiri i jedan sa pet zvjezdica. Hotelsko-turističko preduzeće „Vile Oliva“ vlasništvo je podgoričkog biznismena Žarka Rakčevića.

Ta je firma na Montenegroberzi za 2,9 miliona eura kupila u avgustu prošle godine 25 odsto akcija Instituta „Dr Simo Milošević“, koje su bile u vlasništvu Vlade Srbije. Tenderska komisija treba da, nakon otvaranja ponude, ispita da li ispunjava kvalifikacione uslove, nakon čega će u roku od 15 dana biti vrednovana u skladu sa kriterijumima definisanim instrukcijama ponuđačima.

Potom će podnijeti Savjetu za privatizaciju izvještaj o rezultatima tendera radi usvajanja.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika