Društvo

Prodaju topovnjače, gazele, topove…

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni poziv za prodaju viška naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske, Mornarice i Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.
Prodaju topovnjače, gazele, topove…
PobjedaIzvor

 - Ministarstvo odbrane Crne Gore sprovodi postupak prodaje viškova naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske (KoV), Mornarice i Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, na osnovu zaključka Vlade Crne Gore a u skladu sa Uredbom o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini. Radi se o različitim vrstama i tipovima sredstava sva tri vida Vojske, koja nijesu perspektivna i suvišna su za dalju upotrebu, kazali su za Pobjedu iz Ministarstva odbrane.

Na pitanje o kojoj vrsti naoružanja i vojne opreme je riječ, u ministarstvu kažu da se radi o tajnim podacima. - Imajući u vidu da je tenderska dokumentacija označena stepenom tajnosti u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, to nas ograničava u dijelu dijeljenja preciznih podataka o nazivima, broju i vrijednostima predmetnih sredstava, dodaju iz resora odbrane. POSTUPAK Napominju i da je tenderski postupak vremenski ograničen, a prema uslovima iz tenderske dokumentacije precizirani su datumi javnog otvaranja ponuda po sljedećem: za sredstva Kopnene vojske – 4. mart, za sredstva Mornarice – 5. mart i za sredstva Vazduhoplovstva – 6. mart ove godine.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika