Društvo

Komunalna policija u Nikšiću kaznila 677 vozača

Komunalna policija u Nikšiću od 10. decembra prošle do 10. januara ove godine napisala je 677 prekršajnih naloga zbog kršenja Zakona o bezbjednosti saobraćaja, od čega su 534 kazne za nepropisno parkiranje na trotoarima.
Komunalna policija u Nikšiću kaznila 677 vozača
Mina /Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o lokalnoj akciji pod nazivom „Trotoar“ u okviru koje su tokom 30 dana uklonjena sva vozila sa trotoara kako bi se, kako je obrazloženo iz Komunalne policije, stvorili uslovi za bezbjedniji ambijent i omogućilo pješacima kretanje trotoarima i saobraćajna kultura podigla na veći nivo.

Načelnik Komunalne policije u Nikšiću, Novica Milović, koji je prije dva mjeseca počeo da obavlja tu funkciju i pokrenuo akciju, naveo je da da je veći broj kažnjenih vozača uplatio predviđeni iznos u periodu od osam dana i iskoristio mogućnost oslobađanja trećine kazne koja je iznosila 33,3 EUR.

Od ostalih vozača koji to nijesu uradili, kako je kazao Milović, kazna će biti naplaćena prinudnim putem u iznosu od 50 EUR.

”Zadovoljni smo sprovođenjem akcije i njenim efektom kod građana, jer se broj nesavjesnih vozača smanjio, mada imamo još pojedinačnih slučajeva koje ćemo nastavitii da kontrolišemo.
Završetkom akcije ne znači da smo prestali da sankcionišemo nesavjesne vozače, već želimo da upozorimo i obavijestimo građane da ćemo nastaviti sa kažnjavanjem”, saopšteno je iz Komunalne policije.

U vremenu sprovođenja akcije, podsjećaju iz te opštinske službe, nijesu kontrolisani i sankcionisani nesavjesni vozači zbog nepropisnog parkiranja na trotoarima, već i radi drugih prekršaja, među kojima su prednjačili nepropisno parkiranje na pješačkim prelazima, putu i na mjestima predviđenim za osobe sa invaliditetom.

Služba Komunalne policije vršila je i pojačanu kontrolu poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata na osnovu čega su izdata 23 prekršajna naloga za pravna i odgovorna lica u ukupnom iznosu od 2,3 hiljade EUR.

Komunalna policija tokom sprovođenja akcije, kako je navedeno, napisala je i 72 zapisnika za izvođenje muzike “uživo” u ugostiteljskim objektima, shodno “opštinskim Odlukama i taksama”, na osnovu čega je određena naplata u iznosu od 10,3 hiljade EUR.

Iz Komunalne službe saopšteno je da su imali pojačano dežurstvo u danima Novogodišnjih i Božićnih praznika.

U prethodnom periodu, kako je na početku akcije obrazložio Milović, nepropisno parkiranje bilo je veoma izraženo i građani, majke sa djecom u kolicima, osobe sa invaliditetom nijesu mogli nesmetano proći trotoarima.

Milović je obećao da tokom akcije neće biti privilegovanih, jer se ”saobraćajna kultura u Nikšiću mora podići na veći nivo”.

Portal Analitika