Fudbal

Bakrač bliži od Đurića, ali…

Budućnost je riješila pitanje desnog beka (Periša Pešukić) i napadača (Aleksandar Vujačić), a uprava kluba užurbano radi na pronalaženju rješenja za pozicije štopera, veziste i ofanzivnog veziste, jer trener Branko Brnović želi što prije da ima kompletnu ekipu na okupu.
Bakrač bliži od Đurića, ali…
Dnevne novineIzvor

Čini se da su “plavi” stegli obruč oko centarhalfa, a u notesu sportskog direktora Rista Lakića su Miloš Bakrač i Đorđe Đurić.

To su dvije opcije o kojima vicešampion države razmišlja već duže, a sada je odlučan da krene u napad. Međutim, realizacija transfera ide teško, jer “plavi” nisu u mogućnosti da daju enormne plate za igrače.

Navodno, Bakrač je bliži od Đurića, jer je naš igrač i ne bi zauzimao mjesto stranca. Ali, za Bakrača je zainteresovana i Sutjeska, što može da pokvari planove tima sa Starog aerodroma.

Dvadesetšestogodišnji Bakrač je trenutno fudbaler Željezničara, tokom jeseni je upisao 14 nastupa, ali Željo sprema rekonstrukciju tima, a navodno bivši mladi reprezentativac Crne Gore nije u planovima tima sa Grbavice. To Budućnost želi da iskoristi. Ukoliko dođe do transfera, zahvalni defanzivac bi se vratio u Podgoricu, gdje je u sezoni 2014/15. upisao 21 nastup i postigao dva gola.

Pored Budućnosti i Željezničara, Bakrač je igrao za OFK Beograd, Sion, Travnik i Sutjesku…

Što se tiče Đurića, 27-godišnji defanzivac je takođe dobro poznat našoj javnosti, pošto je igrao godinu i po za Rudar i osvojio je titulu u šampionskoj sezoni 2014/15. je odigrao 24 meča (dva gola), dok je tokom jeseni u sezoni 2015/16. igrao na 16 utakmica potpisavši dva pogotka. To ga je odvelo u Čukarički, gdje je bio standardan sve do početka aktuelne sezone.

Đurić je trenutno višak u Čuki, jesenas je odigrao samo jedan meč, tako da Budućnost u tome vidi svoju šansu. Prije Rudara i Čukaričkog, Đurić je igrao za Sopot, Rad, Spartak iz Subotice, izraelski Ašdod i mađarske timove MTK i Tatabanja.

Pored Bakrača i(li) Đurića, Budućnost želi da dovede vezistu Miloša Raičkovića i ofanzivca Damira Kojaševića, ali kao i u slučaju štoperskog tandema sve ide teško, zbog finansija.

Portal Analitika