Košarka

To je moj posao

- Sve što sam želio je da se iskupim za taj faul koji sam napravio prije posljednjeg napada. Pošteno je reći da je to bio glup, nepotreban faul. U takvim situacijama sve što želite je da ispravite grešku. Nijesam želio tako da izgubim - tako je Noris Kol opisao završnicu pobjede Budućnost Volija nad Darušafakom, u kojoj je postigao koš za pobjedu četiri sekunde prije kraja. 
To je moj posao
ArenaIzvor

Dvostruki NBA šampion nije pokazao samo vrhunsku šutersku klasu, u meču u kojem je u prvom poluvremenu ušao u seriju promašaja, a u posljednja dva i po minuta sa tri greške zamalo koštao tim trijumfa. Već i karakter, jer nakon grešaka najteže je ponovo preuzeti odgovornost. Kol se nije plašio, svjestan odgovornosti - i pogodio je. - Trener nam je zadao akciju, meni je bilo bitno da dobro primim loptu, da pronađem poziciju da uopšte šutnem. Sa tom prilikom, bilo je sve lakše. Imam iskustvo u ovakvim situacijama. Vrlo važno je bilo da smo računali na dobru podršku navijača, to nas je nosilo u završnici i u tom posljednjem napadu - rekao je Kol. Bek dvije šampionske generacije Majamija u prvom poluvremenu šutirao je 6-1.

Drugo je otvorio promašajem - pa je nanizao pet pogodaka za preokret i dugo čekano vođstvo! - To je način na koji teška utakmica teče, ide u različitim pravcima kako vrijeme odmiče. Naš energetski nivo nije bio na potrebnom nivou u prvom poluvremenu, bio je niži nego što je trebalo. Na poluvremenu smo pričali, zbili redove. Posao lidera, moj posao je da kanališem tu energiju ekipe. U drugom poluvremenu iskoristio sam taj nalet, ubacio nekoliko konija bila je defanzivna reakcija ekipe kao cjeline - dodao je Kol. Slavni Amerikanac je prokomentarisao i određene taktičke varijante koje su olakšale put do trijumfa u Evroligi.

- Svi smo imali zadatke. Na primjer, mi u spoljnjoj liniji smo pomagali u kontroli skoka protiv odlične skakačke ekipe, iznudili smo tu nekoliko važnih faulova. Meč je u jednom momentu dobio ritam koji je nama više odgovarao, igralo se dugo, brže nego u uvodnom dijelu - kazao je Kol. Podrška sa tribina je impresionirala Kola, prvi put je igrao pred skoro punom ,,Moračom.“ - Navijači su bili izuzetni, bučni.

U velikim momentima meča bili su pravi i zahvaljujem im. Nadam se takvoj podršci sljedeće sedmice ,čekaju nas vrlo teški mečevi - dodao je Noris. O dugoročnim ambicijama nije želio da komentariše. Sljedeće sedmice Budućnost Voli gostuje FMP-u, već sjutra. Potom u Podgoricu stiže Real Madrid, pa Cedevita u izuzetno važnom meču za plasman pred plej-of... - Trenutno smo u situaciji da razmišljamo samo o sljedećem meču. Tako se gradi fokus, timska igra.

Čeka nas komplikovan meč na gostovanju u ABA ligi i zaista se samo o tome razmišlja - dodao je Noris Kol. Ekipa je već juče trenirala, bez dana pauze. Svi u Budućnost Voliju su svjesni važnosti i težine meča protiv FMP-a u Beogradu. Treći trijumf zaredom bio bi dokaz, da ekipa Jasmina Repeše ide u pravom smjeru.

Portal Analitika