Region

Rodio se u četvrtak i u istom danu ostao bez mame i tate

Mališa se bori za život i zvaće se Vuk! To je sinčić Jovane i Stefana, stradalih u nesreći kod Kruševca.
Rodio se u četvrtak i u istom danu ostao bez mame i tate
Portal AnalitikaIzvor

Čitava Srbija moli se za zdravlje bebe koja je u četvrtak na svijet došla na Odjeljenju hirurgije u Kruševcu i koja je u roku od samo 24 sata ostala bez oba roditelja poslije saobraćajne nesreće na putu Kruševac - Kaonik.

Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa, podlegla je u petak ujutru teškim povredama zadobijenim u udesu, u kojem je na mjestu nastradao njen suprug i otac dječaka Stefan Ilić (26). Kako smo čuli od porodice Milenković, ako se beba izbori sa povredama od kojih je liječe u Centru za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac zvaće se Vuk, pišu Novosti.

Biće to prava pobjeda jedne jake "zimske" bebe, koja je ostala bez oca, koji se našao za volanom "fijata", i bez majke, koja je sjedjela na zadnjem sedištu kad se njihovo vozilo direktno sudarilo sa autobusom "Jugoprevoza".

Kraj Jovane je u "fijatu" sjedjela i njena rođena sestra Teodora Milenković (20), dok je na mjestu suvozača bio njihov otac Saša Milenković.

Njegova rođena sestra, Jasmina Golubović, koja je udata i živi u Mozgovu kod Aleksinca, govori o razmjerama tragedije koja ih je pogodila.

- Mališan se spasao smrti, ali, eto, nije vidio roditelje, nisu ni oni njega - kroz plač govori Jovanina i Teodorina tetka Jasmina.

- Svi se pitamo šta bi bilo da nisu baš u tom trenutku krenuli ka Kruševcu, ali sudbina je htjela da sjedne baš iza svog Stefana i da oboje nastradaju!

Jasmina strahuje kako će Teodora prihvatiti da je izgubila stariju sestru i zeta.

- Teodora se toliko radovala Jovaninoj trudnoći. Umjela bi da joj poljubi stomak i da onda osjeća trzaj bebe kao neki odgovor - priča Jasmina.

Baka Nadežda Milenković kaže da je prethodne noći sanjala unuku Jovanu. Starica je sa pokojnim suprugom brinula o Jovani i Teodori, kako bi pomogla sinu Saši, koji je prije 15 godina postao samohrani otac.

- Sanjam je kao da ulazi u sobu i pitam kako je beba, da nije gladna, ona odgovara da se pobrinula za to - govori nam baka Nadežda.

- A dobri su bili, Stefan i Jovana. Zavoljeli su se, bili su duže od godine zajedno. Kad je Jovana zatrudnila, on je došao da živi kod nas. Radio je na građevini, kao mehaničar, bio je vrijedan.

Tuga: Sestra Teodora ne zna za Jovanu

Porodica Milenković pokušava na sve načine da od Teodore, koja se od posljedica sudara oporavlja u Opštoj bolnici u Kruševcu, sakrije istinu o stradanju njene sestre Jovane.

- Telefon nije kod nje, sve je to negdje ostalo u kolima, reći ćemo joj kada bude bila spremna, mislim da još nije trenutak - kaže Saša Milenković.

Milenkovići su četvrtak proveli u bolnici sa prijateljima i Stefanovom familijom. I u petak su, sve do ranih jutarnjih sati, vjerovali i nadali se da će Jovana preživjeti. I ljekari su vodili veliku borbu da porode mladu pacijentkinju i održe je u životu uprkos izuzetno teškom stanju. Ali povrede su bile jače.

Portal Analitika