Politika

Demokrate i URA: Tvrdnje Kneževića prvorazredni politički skandal

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA saopštili su povodom tvrdnji vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića o finansiranju DPS-a da se radi o prvorazrednom političkog skandala.
Demokrate i URA: Tvrdnje Kneževića prvorazredni politički skandal
Portal AnalitikaIzvor

,,Ovo je prvorazredni politički skandal, jer se ovdje tvrdi da je Knežević generalnom sekretaru Predsjednika Crne Gore i gradonačelniku Glavnog grada dao sredstva za nelegalno finansiranje DPS-a, a ne sekretarici Predsjednika DPS-a. To govori da je glavna briga njihovih funkcionera kako doći do crnih fondova, a ne kako ostvariti javni interes. A glavni posao im je kupiti glasove i prodati zakone i državna dobra. Željeli su da finansiranje DPS-a bude najveća tajna i nepoznanica jer što su veće tajne i nepoznanice, to su veće mogućnosti za zloupotrebe i bezakonje. Međutim, ova kula od tajni se počela urušavati do dna”, rekao je na konferenciji za novinare funkcioner Demokrata Momo Korprivica.

 

Poslanik Demokrata je naglasio da samo jedan prosječan donator DPS-a pokloni ovoj partiji onoliko koliko većina stranaka potroši sredstava u jednoj izbornoj kampanji. Takođe, on je istakao da je sasvim jasno da DPS na ovaj nelegalan i netransparentan način dolazi do višemilionskih suma novca imajući u vidu da Knežević tvrdi da punih 25 godina finansira DPS. ,,A koliko je još Knezevića, odnosno koliko je još Čelebića, Mićunovića, Marovića, Bokana, Barovića, braće Ban... Od crnih fondova zavisi snaga DPS-a, a nelegalno stečeni novac koriste za kupovinu glasova i druga krivična djela. Očigledno je da su se osjećali da su iznad i izvan zakona, a da su institucije alatka u rukama jednog čovjeka i jedne partije i fasada na sistemu koji u sebi nema ni d od demokratskog sadržaja”.

Potpredsjednik Demokrata je saopštio da je selektivna primjena zakona najgora nepravda. ,,Sa jedne strane se pokreću postupci protiv raznih ljudi oko DPS-a, a izbjegavaju se procesuirati i guraju u zastaru svi oni slučajevi koji vode do Đukanovića i njegove familije, te do njegovih drugova, kumova i saradnika iz kriminalnog miljea. To je najgori i najopasniji oblik nepravde, selektivnosti i nejednakosti”, naglasio je Koprivica.

Oni su na konferenciji za novinare pozvali i ostale opozicione subjekte da prekinu pregovore sa DPS-om, i da trajno napuste Skupštinu i radnu grupu za izmjenu izbornog zakonodavstva koja je formirana po inicijativi DPS-a.

 

Portal Analitika