Fudbal

Crnogorac na klupi kineskog kluba

Bivši trener više crnogorskih klubova i omladinske reprezentacije, Minja Prelević, parafirao je ugovor sa klubom Hangzhou Wuyue Qiantang koji će se takmičiti u drugoj ligi Kini ove sezone.
Crnogorac na klupi kineskog kluba
Portal AnalitikaIzvor

“Klub je iz višemilionskog grada Hangzhou, tačnije ima 10 miliona stanovnika, i glavni je grad provincije Zhejiang. Mi smo sada na pripremama na jugu Kine u gradu Guangzhou, i tamo ćemo biti narednih mjesec. Imaćemo dovoljno vremena za rad jer nam je prva zvanična utakmica 10.marta. Naravno u Kini je fudbal u tolikom napretku da je izlišno i da govorim o uslovima koje svaki klub ovdje ima za rad, kao i sve prateće stvari jako bitne za dobro funkcionisanje”, rekao je Prelević.

Na novom radnom mjestu pomagaće mu stari saradnik.

minja-prelevic-kina

“U stručnom štabu je moj dugogodišnji saradnik trener golmana Milo Đurović, koji je potpisao ugovor zajedno sa mnom, a već ima iskustvo rada u Kini. Pored njega imam još pet pomoćnika u stručnom štabu. Zahvalio bih se Darku Mariću, na čiju preporuku smo potpisali. Gospodin Marić ima bliske odnose sa čelnicima provincije Zheijang i bila je dovoljna njegova riječ da se u kratkom roku nađemo ovdje. U ovom rangu takmičenja nije dozvoljeno da igraju stranci.”

U predstojećoj sezoni moći će da radi bez pritiska.

“Ne postoji veliki rezultatski imperativ. Ovo je privatni klub koji ubrzano raste i za ovu godinu glavni cilj je da se neko od mlađih igrača lansira u kinesku Super ligu. To je i jedan od razloga zašto sam doveden za trenera jer su upoznati sa mojim načinom rada u reprezentaciji Crne Gore”, završio je prvi raport iz Kine Minja Prelević.

Portal Analitika