Zabava

Cetinski : Spremaju mi linč, ali braniću se

Protiv pjevača Tonija Cetinskog biće podignuta optužnica zbog saobraćajne nesreće u kojoj je prije 14 mjeseci u Rovinju stradao pješak. Pulsko Općinsko državno odvjetništvo tereti pjevača da je vozio prebrzo i da je olako smatrao da do posljedica neće doći. Nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na cesti i kojeg je pritom pregazio. Tim povodom, popularni hrvatski pjevač oglasio se putem društvenih mreža.
Cetinski : Spremaju mi linč, ali braniću se
Portal AnalitikaIzvor

Njegov post prenosimo u cjelosti:

“Dragi moji evo opet kreće talas javnog linča povodom pokrenute optužnice. Hvala dragom Bogu da je podignuta jer ću tako napokon doći do prilike odbraniti se. Za sada se neću braniti javno u medijima jer je to nemoguća misija ali i da ne bi uticao na daljnji rad suda te neću zamjeriti nikome ko određuje te pogrešne naslove i pokreće na linč. To ću ostaviti za neka druga vremena i za Svevišnji sud. Nisam ja taj koji sudi. Samo je jedan Svevišnji pred kojim ćemo svi jednog dana odgovarati. Naravno da smatramo da navedeno u optužnici nije tačno te ćemo sve dokazati na sudu. Napokon.Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam učestvovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno na porodicu pokojnika kao i na mene i moju porodicu uprkos tome što se trudim dalje funkcionisati, raditi i živjeti sa tim vjerujte mi, jako je teško ali nisam lik koji bi klonuo i poprilično sam spreman na udare jake artiljerije. Ipak ima i normalnih ljudi kao i objektivnih novinara koje sam upoznao u cijeloj toj neželjenoj situaciji i oni su ti koji mi daju tu dodatnu snagu i volju za dalje. Veliko hvala svima koji ne osuđuju unaprijed i koji su velika podrška meni i mojima”,  naveo je Cetinski.

Podsjetimo, u nesreći je 3. novembra 2017. godine preminuo Ibrahim Kevljanin (62) iz Rovinja, a Toni je upravljao automobilom marke Mercedes pulskih tablica.

Kako piše Glas Istre, vještačenje cijelog događaja je trajalo jako dugo, pogotovo zbog činjenice jer se nije znalo je li Kevljanin stradao dok je hodao, sjedio ili ležao na ulici, kao i činjenice je li bio u alkoholisanom stanju ili ne. Cetinski je izjavio da nije vozio brzo jer je po toj ulici to nemoguće zbog njene širine i uslova. S druge strane, u javnosti je nedugo zatim osvanuo video uradak jedne televizije koja prikazuje pjevača koji vozi brže nego što je dozvoljeno.

Ipak, većina se složila da se radilo o režiranom trenutku i da na ulici nije bilo nikoga, niti opasnosti da neko strada.

Portal Analitika