Novi proizvodi

Ovo je prvi telefon sa savitljvim ekranom

Prvi telefon sa savitljivim ekranom se pojavio na tržištu, a zanimljivo je nije u pitanju ni Samsung ni Huawei, kao ni model neke od drugih kompanija koje su najavile svoje fleksibilne telefone. Proizvod koji je izbacila kompanija iz Kalifornije zove se The Royole FlexPai.
Ovo je prvi telefon sa savitljvim ekranom
b92Izvor

Kompanija je izbacila ovaj uređaj na petogodišnjicu svog postojanja, a i osnovana je kako bi razvijala i prodavala savitljive ekrane. Međutim, suočena sa egzistencijalnom prijetnjom da bi Samsung mogao da ukrade njihovu ideju, i napravi prvi takav sklopivi uređaj, kompanija je požurila i izbacila nevjerovatan telefon FlexPai.

Telefon ima ekran od 7,8 inča i pravi je android tablet kada je otvoren, dok se preklapanjem pretvara u android telefon, tako da za isti novac dobijate dva uređaja u jednom.

Može da koristi dvije SIM kartice i da obezbijedi sistem automatske detekcije koji prikazuje samo sadržaj na polovini sklopljenog ekrana koji u svakom trenutku može da se rotira. Jedna polovina atelefona je primarna, dok se njegov sadržaj prebacuje na cijeli ekran kada se uređaj otvori.

Rezolucija full HD 1920 x 1440 dobija se na cijelom ekranu, ali se smanjuje kada se telefon presavije na pola ili u režimu telefoniranja. To se postiže zahvaljujući kvalitetu velikog OLED ekrana koji je spojen širokim savitljivim lukom. Ipak, gustina piksela od 308ppi je dovoljna da ekran izgleda prilično oštro. Međutim, rijetki koji su imali prilike da koriste FlexPai, primijetili su promjenu boja u sredini ekrana i hiper zasićenost karakterističnu za Samsung i drugu generaciju AMOLED ekrana od prije nekoliko godina.

Royole je uradio dobar posao kako bi telefon učinio robusnim. Iako na prvi pogled izgleda lomljivo, telefon se teže otvara i zatvara, pa korisniku daje osjećaj da može da izdrži grubo rukovanje. The Royole FlexPai je napravljen tako, da može da ospori tvrdnju da su ovi telefoni prilično osjetljiviji i kvarljiviji od klasičnih smart telefona.

Očekivano najveća mana FlexPai-a je njegov softver i osnovne operacije. Svaki put kada ga okrenete ili ga preklopite/rasklopite, uređaj se “zbuni”. Aplikacije preklope jedna drugu ili se preklope sa widget-ima. Tu su i kamere od 16MP i 20MP. Nema automatskog prebacivanja kamere između dva telefona. Roioleov softver se zove Water OS, baziran na Android-u 9 Pie.

Royole FlexPai u Kini košta 8.999 juana. U pretprodaji je dostupan po početnoj cijeni od 1.388 eura za 6GB/128GB varijantu, do 1.539 eura za 8GB/512GB model.

 

Portal Analitika