Rukomet

Bez iznenađenja na startu, Njemačka sigurna protiv Koreje

Kao što je bilo očekivano, uvodna utakmica 26. Svjetskog prvenstva za muškarce pripala je jednom od dva domaćina, selekciji Njemačke koje je nadigrala tim ujedinjene Koreje. Ni u jednom trenutku se pobjeda sastava koji sa klupe predvodi Kristijan Prokop nije dovodila u pitanje, a nakon 60 minuta u Mercedes – Benz Areni u Berlinu (rasprodata 13.500 gledalaca) na semaforu je stajalo 29:19 (17:10).
Bez iznenađenja na startu, Njemačka sigurna protiv Koreje
Portal AnalitikaIzvor

Svi statistički parametri apsolutno su na strani „Pancera“ koji su dominirali tokom čitavog meča. U svojim redovima imali su Uwea Genshajmera sa sedam postignutih golova. Sa druge strane, potpuni brodolom svoje ekipe spriječio je golman Park sa 18 odbrana,a istakao se Dong-Hyun Jang koji je četiri puta pogađao metu rivala.

NJEMAČKA: Genshajmer 7, Wiencek 2, Pekeler 4, Weinhold 1, Fath 4, Groetzki 2, Semper 1, Musche 3, Bohm 1, Kohlbacher 4, Drux 1, Strobel, Wiede, Lemke, Heinevetter, Wolff (15 odbrana)

KOREJA: Kyong 1, Suyong 1, Taehun 3, Dong-Hyung 4, Kang 3, Kwangsoon 3, Jongu 2, Ku 1, Jin Ji, Prak, Jeong, Yong, Seo, Na, Kim, Ri, Dongmyung, Donkwang, Jun Park, Choi, Gon Park

U petak, 11. januara očekuju nas još dva duela grupe A:

18:00h SRBIJA – RUSIJA

20:30h BRAZIL – FRANCUSKA

Portal Analitika