Društvo

DF položio vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke

Delegacija Demokratskog fronta danas je položila vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke povodom obilježavanja 103. godine od Mojkovačke bitke.
DF položio vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke
Izvor

"Čojstvo i junaštvo koje su pokazali neustrašivi učesnici Mojkovačke operacije, odupirući se višestruko brojnijem neprijatelju na Božić 1916. godine, nesvakidašnji su primjer bratske ljubavi, požrtvovanosti i uzvišenosti ne samo u istoriji Crne Gore već i svijeta. Zaustavljanjem austrougarske vojske kako bi se omogućilo povlačenje vojske Kraljevine Srbije predstavlja jedan od ključnih zamajaca pobjede u Velikom ratu. Činjenica je, da se danas falsifikuje istorija i nipopdaštavaju vrijednosti tradicionalne Crne Gore  koja je uvijek bila rame uz rame sa Srbijom, čineći tako nedjeljivu cjelinu", kaže se u saopštenju.

Ovaj događaj, kako dodaju iz DF-a treba da podsjeti sve u Crnoj Gori na vrijednosti koje su slavne junake Mojkovačke bitke i crnogorske vojske vodile u juriš ka neprijatelju u pobjedu  koja ih je upisala u stroj vječne slave.

"Demokratski front je savez koji je osnovan sa ciljem da ujedini i učvrsti temelje zajednistva crnogorskog i srpskog naroda, s toga će uvijek biti na braniku odbrane vrijednosti Njegoševske Crne Gore i slavnih Mojkovačkih junaka, jer samo takva Crna Gora je okrenuta sebi i u skladu je sa svojom slavnom istorijom. Delegaciju DF su sačinjavali dr Miloje Zejak, Marinko Medojević, Mido Bogavac, Aleksandar Mrdak i Nikola Jovanović", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika