Fudbal

Dosadilo mi je da sjedim na klupi

Otkad je u januaru 2018. stigao u Sarajevo, Aleksandar Šofranac je odigrao svega 836 minuta - 457 prošle i 379 ove sezone.
Dosadilo mi je da sjedim na klupi
Portal AnalitikaIzvor

Po broju utakmica to izgleda ovako - šest u drugom dijelu sezone 2017/18. (pet kao starter) i isto toliko u protekloj polusezoni (četiri u prvih 11). Ni epizode prije dolaska na stadion ,,Asim Ferhatović Hase“ nijesu bile plodonosne za dvadesetosmogodišnjeg štopera.

Prije potpisa za ,,bordo-bijele“ upisao je samo četiri nastupa tokom polugodišnjeg angažmana u belgijskom drugoligašu Serkl Brižu, u koji je stigao nezadovoljan tretmanom u Rijeci, sa kojom je osvojio istorijsku titulu prvaka Hrvatske, ali je bio u drugom planu kod trenera Matjaža Keka.

NE ODUSTAJEM

Dok je na ,,Rujevici“ imao koliku-toliku minutažu (10 mečeva prve sezone) bio je i na oku selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića. Pamti se dobra partija (nažalost i promašeni zicer glavom) u kvalifikacionom meču sa Poljskom 26. marta 2017. kada je odlično čuvao Roberta Levandovskog i činilo se da je nacionalni tim na duži period dobio opciju više na poziciji štopera.

Mnogi su se čudili kako nekadašnji član OFK Titograd (tadašnje Mladosti), Javora i Sutjeske ne može da se izbori za veliku minutažu, gotovo da je nestao sa radara... - Bilo je svega, i povreda i raznih stvari... Prošlog decembra sam zbog devijacije operisao nos, imao sam problema sa disanjem, sada je bolje. Na sve što mi se dogodilo i kroz što sam prešao gledam kao na veliku životnu lekciju.

Nikada se nijesam predavao, neću odustati ni sada - priča Šofranac. U smiraj 2018. pominjala se mogućnost odlaska iz Sarajeva u ovom prelaznom roku, ali crnogorski internacionalac želi da ostavi trag na ,,Koševu“. - Bilo je nekih opcija za odlazak, ali cilj mi je da ostanem u Sarajevu i uzmem titulu na kraju sezone. Želim, prije svega, da dam sve od sebe na pripremama, a na treneru je da odluči. Vjerujem da konačno mogu biti standardan u prvoj postavi, dosadilo mi je da sjedim na klupi - ističe Šofranac.

VELIKE STVARI

Igrao je u crnogorskoj, srpskoj, hrvatskoj, sada je u bosansko-hercegovačkoj ligi. Stoga je Šofranac pozvan da napravi paralelu između prvenstava ovih bivših jugoslovenskih republika. - U Premijer ligi BiH ima dosta kvalitetnih igrača. Ne smije se potcijeniti nijedna ekipa, igra se dosta grubo... Mislim da su ova i hrvatska liga dosta kvalitetnije od crnogorske, više se trči i igra se brže - smatra Šofranac, koji vjeruje u slavlje na kraju sezone.

- Imamo najbolju ekipu u ligi, pet bodova više od drugoplasiranog Zrinjskog uoči nastavka sezone i očekujem da na kraju prvi prođemo kroz cilj. Ukoliko se sve poklopi, odnosno Šofranac zaigra u skladu sa kvalitetima i pehovi ga zaobiđu, naredna polusezona mogla bi da označi godinu uspona.

- Imam 28 godina i vjerujem dovoljno vremena da napravim velike stvari u karijeri. Najveća želja mi je da ponovo dobijem poziv za reprezentaciju. To je ono čemu težim i što bi me najviše obradovalo, znam da neće biti lako, ali spreman sam da se borim – ističe Šofranac.

Portal Analitika