Fudbal

Legenda Borusije igra u novom klubu bez plate

Fenomenalan potez Kube Blažčikovskog.
Legenda Borusije igra u novom klubu bez plate
Izvor

Finansijsko stanje u poljskom prvoligašu Visli iz Krakova je alarmantno. Klubu i dalje nedostaje 3.000.000 eura za otplatu dugovanja, a igrači nisu dobili plate nekoliko mjeseci. Ipak, malo dobrih vijesti dolazi im po pitanju igračkog kadra. Dok mnogi igrači (potpuno opravdano) traže izlaz iz kluba kako bi uspjeli da prežive, jedna legenda kluba iz Krakova vratila se u svoje gnijezdo.

Riječ je o Jakubu Blažčikovskom, legendi Borusije iz Dortmunda u kojoj je proveo devet godina i s kojom je osvojio dvije titule u Bundesligi i igrao finale Lige šampiona 2013. godine. U ljeto 2016. popularni Kuba se oprostio od Milionera i otišao u Volfsburg. Nikad više nije zaigrao na istom nivou kao pod Jirgenom Klopom, a sad se odlučio na povratak u klub koji ga je lansirao u Bundesligu.

Kako prenose poljski mediji, 33-godišnji vezista se vraća u Vislu u kojoj je proveo tri sezone. Ne bi to bila posebna vijest da nekadašnji reprezentativac Poljske nije odlučio da igra za džabe, odnosno bez plate jer se klub nalazi u velikim finansijskim problemima.

Inače, prije nego što se preselio u Krakov, Kuba je igrao dvije i po sezone u trećeligašu Čestohovi.

Portal Analitika