Društvo

Snijeg u Danilovgradu nije iznenadio lokalne službe, institucije i građane

Snijeg koji je juče i danas napadao više od deset centimetara u centru, a preko 15 u višim područjima Opštine Danilovgrad nije iznenadio lokalne službe, institucije i građane, i život u gradu na Zeti odvija se po ustaljenom ritmu.
Snijeg u Danilovgradu nije iznenadio lokalne službe, institucije i građane
Portal Analitika/PR centarIzvor

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, krizni štab, kojim rukovodi predsjednica Opštine Zorica Kovačević, je na vrijeme preduzeo sve neophodne mjere i aktivnosti da se bijeli pokrivač ukloni iz užeg gradskog jezgra i svih prilaznih saobraćajnica i puteva prema udaljenim mjestima na periferiji koliko dozvoljava mehanizacija kojom raspolažu u toj Opštini.

Potpredsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Pavićević, kazao je da se prevoz putnika odvija bez problema, u skladu sa režimom vožnje.

On je rekao da se vlasnici privatnih objekata pridržavaju obavještenja na lokalnom radiju da očiste snijeg sa trotoara i javnih površina.

„Na terenu je jedan snjego-čistač i mobilisano je nekoliko teških građevinskih mašina, dok se pozivu da priskoči u pomoć odazvala i vojska Crne Gore iz kasarne „Milovan Šaranović“, koja održava dionicu prema Glavi Zete“, rekao je Pavićević, ističući da je snadbijevanje potrošača vodom i električnom energijom uredno.

Iz Opštine Danilovgrad su apelovali na građane da budu strpljivi i pažljivi, kako bi se prilagodili trenutnoj vremenskoj situaciji.

„Podsjećamo da građani imaju na raspolaganju i telefon za hitne slučajeve i u svakom trenutku mogu pozvati 020 811 093 (Opštinska Služba zaštite), i zatražiti pomoć“, zaključuje se u saopšenju.

Portal Analitika