Region

Vučićev otac: Krenule su mi suze kad sam čuo za orden

Anđelko Vučić, otac predsjednika Srbije je, na vijest da je predsjednik Rusije, baš na Božić, i zvanično potvrdio svoju odluku da Aleksandru Vučiću dodijeli orden, izjavio da je, "svrstati svoje prezime uz Karađorđeviće, Obrenoviće, Petroviće i Pašiće - ogromna čast".
Vučićev otac: Krenule su mi suze kad sam čuo za orden
Agencije, Večernje novostiIzvor

On je, za današnje "Večernje novosti", istakao da mu je drago i zbog Srbije i zbog Aleksandra, "jer je to potvrda njegovog odnosa prema majci Rusiji, ali i odnosa Rusije prema Srbiji".

"Dobio je odličje koje nosi ime Aleksandra Nevskog, jedne od najvećih ličnosti ruske istorije", napominje Anđelko Vučić.

On kaže da mu je u grlu zastala knedla, a iz oka krenula suza, kada je čuo da je Putin potpisao ukaz o odlikovanju njegovog sina.

Kod Anđelka Vučića taj značajan događaj probudio sjećanje i na njegovog oca, koga su zvjerski ubile ustaše i kojeg nije ni zapamtio.

Njegovu sliku je, inače, predsjednik Vučić nosio u Moskvi, podsjećaju "Novosti", tokom zajedničke šetnje sa Putinom za vrijeme marša "Besmrtnog puka" - i eto simbolike.

"Baš kad je stigla zvanična potvrda da je Aleksandar odlikovan, sjetio sam se mog oca Anđelka. Znajući koliko je volio Rusiju, kako bi se ovoj počasti radovao", kaže otac Aleksandra Vučića, ističući da se u njihovoj porodici gajila velika ljubav prema Rusiji.

Portal Analitika