Košarka

Harden nezaustavljiv, Kingsi prekinuli lošu seriju

Košarkaši Hjustona pobijedili su Denver rezultatom 125:113 u derbiju Zapadne konferencije.
Foto: NBA
Foto: NBA
B92Izvor

Roketsi su nastavili niz fantastičnih rezultata predvođeni Džejmsom Hardenom, dok Nagetsima nije pomogla ni odlična partija Nikole Jokića.

Jokić je na terenu proveo nešto više od 28 minuta, postigao 23 poena (11-20 iz igre, 1-1 za tri, 1-1 penali), uz 13 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene lopte i jednom blokadom, ali i 8 izgubljenih lopti.

Hjuston je odlučujuću prednost stekao u drugoj četvrtini koju je dobio sa 12 poena razlike, a ponovo je blistao kandidat za MVP priznanje – Džejms Harden. "Brada" je na kraju imao 32 poena (7-18 iz igre, 6-15 za tri, 13-15 penali), uz 14 asistencija i 5 uhvaćenih lopti.

Klint Kapela je ostvario rekord karijere sa 31 poenom i 9 skokova, dok su Grin i Pi-Džej Taker dodali po 21 poen.

U ekipi Majka Melouna pored Jokić istakao se Moris sa 21 poenom, a Džamal Marej je podbacio sa samo 13.

Bez obzira na neuspjeh, "grumenje" je ostalo prvo na Zapadu sa 26 pobjeda i 12 poraza, dok je Hjuston tri mjesta iza sa skorom 23-16.

Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su od Los Anđeles Lejkersa, uprkos velikoj prednosti i odsustvu najboljeg igrača gostujuće ekipe.

Lejkersi su došli u Teksas i pobijedili Maverikse sa 107:97, poslije velikog preokreta.

Favorizovani Dalas, koji je prije ovog meča imao 15 pobjeda i tri poraza na domaćem terenu, vodio je 13 razlike na poluvremenu, ali im se desio neočekivan pad u nastavku igre.

Lejkersi su "eksplodirali" u trećem kvartalu i pred posljednju četvrtinu imali prednost od šest poena, iako su na kraju druge imali zaostatak od 13.

Uprkos porazu, novu sjajnu partiju vidjeli smo od slovenačkog reprezentativca Luke Dončića, koji je za 35 minuta na parketu imao 27 poena i osam skokova. Poslije njega, najbolji u Dalasu bili su Džej Džej Barea, Denis Smit i Herison Barns sa po 11 poena. Diandre Džordan je imao deset poena i 19 skokova.

Lejkerse je do pobjede vodio Brendon Ingram sa 29 poena i šest asistencija. Lonzo Bol je imao 21 poen, sedam skokova i pet asistencija, a Džoš Hart 14 poena, 12 skokova i šest asistencija.

San Antonio Sparsi su savladali Detroit Pistonse i nanijeli im sedmi poraz u devet mečeva, pobjedom u gostima od 119:107.

Detroit je najbolje odigrao u prvoj četvrtini, kada je vodio šest razlike, ali je već na poluvremenu gubio i kasnije nije imao "gasa" da se vrati u meč.

Najbolji akter utakmcie bio je Blejk Grifin sa 34 poena i osam asistencija, a iza njega u Pistonsima istakao se Andre Dramond sa 19 poena i 14 asistencija.

U timu Grega Popoviča blizu tripl-dabla bio je Demar Derozan sa 26 poena, sedam skokova i devet asistencija, dok je Lamarkus Oldridž imao 25 poena i šest skokova.

Novu brutalnu partiju zabilježio je i Entoni Dejvis, koji je "nosio" Nju Orleans do pobjede nad Memfisom, 114:95.

Dejvis je meč završio sa 36 poena i 13 skokova i bio ubjedljivo najefikasniji akter svoje ekipe.

Kod gostiju istakao se Majk Konli sa 22 poena i deset asistencija.

Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić natavio je da bilježi odlične partije. U pobjedi svojih Portland Trejlblejzersa nad Njujork Niksima (111:101) učestvovao je sa 20 poena i osam skokova.

Prve dvije zvijezde Portlanda bile su odmah iza njega. Demijan Lilard i Si Džej Mekolum imali su po 17 poena.

Kod Niksa je podbacio ruki mjeseca Kevin Noks, koji je šutirao tek 1 od 6 iz igre. Enes Kanter je imao 18 poena i 14 skokova, dok je Noa Vonle imao 16 poena i 14 skokova.

Jedan od najbolje "ocjenjenih" igrača ove sezone Janis Adetokumbo odigrao je novu odličnu partiju. Milvoki se trgnuo poslije poraza od Toronta i savladao Jutu sa 114:102, prije svega fantastičnom četvrtom četvrtinom koju su Baksi riješili u svoju korist sa čak 15 razlike.

Janis je imao dabl-dabl od 30 poena i deset skokova, a pratio ga je Malkom Brogdon sa 21 poenom i po pet uhvaćenih lopti i uspješnih dodavanja.

Najbolji u Juti bio je Donovan Mičel sa 26 poena, ali još jednom lošom šuterskom partijom (8/24 iz igre). Rudi Gober zabilježio je 14 poena i 15 skokova, dok su Džej Krauder i Derik Fejvors imali po 12 poena.

Košarkaši Sakramento Kingsa pobijedili su Orlando Medžik na domaćem parketu rezultatom 111:95.

Sakramento je u drugu i treću četvrtinu dobio sa po 12 razlike, što je bilo preveliki "zalogaj" da Orlando u bilo kom trenutku meča priprijeti.

Kod Kingsa se još jedanput istakao sjajni srpski bek Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 15 poena (6/15 iz igre), osam skokova i sedam asistencija

Sakramento je najveću prednost stekao krajem treće četvrtine, kada je došao na ogromnih +28. Tolika prednost pomogla je Kingsima kada je Orlando uhvatio "zalet" u posljednjih 12 minuta i spustio se na 15 razlike u jednom trenutku, ali bez nade za kompletan preokret.

Kingsi su pobjedom prekinuli niz od četiri uzastopna poraza i zabilježili 20. pobjedu u 40. ovosezonskom meču, te se približili Lejkersima, koji su na osmoj poziciji, onoj koja vodi u plej-of.

U timu Dejva Jejgera istakao se Dieron Foks sa 20 poena. Badi Hild je dodao 13, dok je Vili Koli-Stajn imao po 11 poena i skokova.

Najbolji u gostujućim redovima bio je naš reprezentativac Nikola Vučević sa "jakim" dabl-dablom od 18 poena i 13 skokova. Terens Ros je meč završio sa 20, a Evan Furnije sa 15 poena.

Portal Analitika