Politika

Snila baba što joj milo bilo

Politički analitičar Ranko Đonović, komentarišući inicijativu lidera DF-a o otvaranju granica između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, istakao je kako bi se takav prijedlog najbolje mogao opisati narodnom poslovicom - „Snila baba što joj milo bilo“. 
Snila baba što joj milo bilo
PobjedaIzvor

Đonović u izjavi za Pobjedu ističe kako nema dileme da je prijedlog koji je dat pri unošenju badnjaka u Predsjedništvo Srbije unaprijed pripremljen i da su na njega saglasnost dali zvaničnici Srbije i Republike Srpske. Ističe i kako je jedini motiv tog prijedloga izazivanje novih raskola unutar crnogorskog društva

- Time su pokazali ono što smo već znali, da oni danas nisu prijatelji države Crne Gore, a dobro nam je poznato da to nikad nisu ni bili. Kada su „crnogorske patriote“ u pitanju, oni kao i ranije rade koliko mogu i znaju protiv države Crne Gore, a time i protiv njenih građana. Sva ta vesela družina dobro zna da od onoga što oni žele ne može biti ništa, jer takvih u Crnoj Gori ima malo. No, njihova namjera je da u Crnoj Gori izazivaju što više raskola, radeći posao za tuđe interese. To je motiv i cilj. Njihovo ponašanje i drvo mira, koje su unijeli tamo đe mu nije mjesto i đe nikad nije bilo, pokazuje da oni zapravo unose drvo raskola. A ako bi mogli, vratili bi rado i politiku iz 1918. u Crnu Goru – ističe Đonović.

Đonović je na kraju ironično zaključio i kako bi trebalo razmisliti o tome da se Knežević i Mandić učlane u Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti, o kojoj se kako kaže, ovih dana puno priča.

- Jer bi tu, po već viđenom pravilu, zaćutali, pa bi imali i manje retrogradne galame - zaključio je Đonović.

Portal Analitika