Perunović novi selektor bokserske reprezentacije Srbije

Bio je još golobrad kad se, u 20. godini, okitio prvom velikom medaljom, srebrnom, na Svjetskom prvenstvu u Beogradu (1978), u tadašnjoj, velter kategoriji (do 67 kg)
Perunović novi selektor bokserske reprezentacije Srbije
ZurnalIzvor

Vijest na stranicama „Žurnala” da je legenda jugoslovenskog sporta Miodrag Perunović novi selektor bokserske reprezentacije Srbije obradovala je ljubitelje boksa u toj zemlji.

Reakcije na društvenim mrežama, bez izuzetka, bile su pozitivne. Većinu komentara pisala je starija generacija, ali i ljubitelji boksa srednjih godina, koji još pamte Perunovićeve bravure iz takmičarskih dana. Pamti se i cijeni njegov rad kao selektora reprezentacije SR Jugoslavije u posljednjoj deceniji 20. vijeka i na početku trećeg milenijuma.

- Prve, veoma drage čestitke, dobio sam od prijatelja iz Beograda. Sreću mi je poželio kum Milika Ašanin, ljekar - hirurg na Vojnomedicinskoj akademiji. Zvali su i mnogi drugi. Među prvima drug iz reprezentacije Mirko Puzović - prokomentarisao je s prizvukom zadovoljstva.

Nije slučajno što se i slovenski bog groma i munje zvao Perun. Bokserska biografija mu je brilijantna. Bio je još golobrad kad se, u 20. godini, okitio prvom velikom medaljom, srebrnom, na Svjetskom prvenstvu u Beogradu (1978), u tadašnjoj, velter kategoriji (do 67 kg). 

Perunović je u novijoj generaciji boksera Budućnosti imao mnoštvo darovitih mladića. Jedan od njih je bio nadareni violinista.

- Božji dar se ne smije zanemariti. Savjetovao sam mu da se opredijeli za muziku i da prati snove. Sada je u Beču, živi za muziku i od sviranja violine. Boks mu je ostao u srcu.

Portal Analitika