Planine

Hiljadu i po gostiju na Jezerinama

- Prvi januarski dani sa mećavama i mrazevima nijesu bili baš sto posto turistički.
Hiljadu i po gostiju na Jezerinama
PobjedaIzvor

Ipak, sunce je petog dana nove godine pokazalo kako je veličanstvena Bjelasica kada „ogrije“ i kada se na taj način „podrže“ dobro pripremljene skijaške staze. Sunce i praznični vikend doveli su skoro hiljadu i po gostiju na Bjelasicu. Naravno, dosta ih je stiglo iz susjednih gradova, Podgorice, Primorja, da se „na obdan“ uživa u skijanju.

Potvrdili su to i jučerašnji redovi i gužve na Jezerinama. Prepuni parking, desetine i desetine automobila parkiranih pored puta ka skijalištu, redovi pred žičarama i ski-liftovima. Dijana Bulatović, direktorica Ski centra Kolašin 1450, kaže da je jučerašnji dan bio najbolji i rekordni u tekućoj sezoni.

- Ovo je jedan od dana koji se upamte tokom cijele sezone i koji na neki način obilježavaju sve ono što je turistička ponuda našeg skijališta. Praznici koji još traju i izvanredni meteo uslovi učinili su da se masovno krene ka Jezerinama i iz Kolašina, ali i iz drugih gradova. Gosti su nam priznali da im je bilo toplije kada su se iz Kolašina, gdje je ujutru izmjereno minus 14 stepeni, primicali planini. Odmaralo se i u baštama između skijaških vožnji - priča Bulatović. Pravi skijaški dan na Bjelasici upotpunila je činjenica da je radila većina skijaških kapaciteta Ski centra Kolašin 1450. U funkciji je bio šestosjed Viline vode, žičara dvosjed Ćupovi, ski lift Jezerina i bejbi lift.

 

Portal Analitika