Politika

DF: Organizovana kriminalna grupa vodi montirane procese protiv DF-a

Nakon optužbi koje je profesor Duško Knežević iznio na račun glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i čelnih ljudi režima, jasno je da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja vodi montirane političke procese protiv Demokratskog fronta, smatraju njegovi predstavnici.
DF: Organizovana kriminalna grupa vodi montirane procese protiv DF-a
Mina/Portal AnalitikaIzvor

“Činjenica da ih je jedan od glavnih pokrovitelja režima direktno optužio da su tražili od njega da novac koji je Demokratska partija socijalista (DPS) obezbijedila iz crnih izvora predstavi kao novac DF-a, predstavlja skandalozan dokaz o tokovima novca i finansiranju izbornih kampanja DPS svih ovih godina, na šta je DF ukazivao”, navodi se u saopštenju DF-a.

Knežević je ranije kazao da je donirao novac DPS-u za kampanju za podgoričke lokalne izbore, a da ga je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić pokušao uplesti u aferu “državni udar”. Knežević tvrdi da je donirao novac u dogovoru sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem, te da o tome zna i njegov prijatelj i bivši gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

Za taj novac, za koji tvrdi da ima pokriće, Knežević je kazao da je Katnić pokušao da mu smjesti da je bio namijenjen DF-u i da ga tako uplete u aferu “državni udar”.

Iz DF-a su pitali vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da saopšti odakle su nelegalna sredstva DPS-a za kampanju 2016. godine i kakve veze ima bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa 100 hiljada USD konvertovanih u eure 12. oktobra 2016. godine, tačno četiri dana pred održavanje parlamentarnih izbora.

“Takođe je veoma bitno da nam odlazeći VDT saopšti i gdje su te pare završile, pošto je očigledno da Stijepovića nijesu smjeli saslušati jer ga štite partijski šefovi”, rekli su iz DF-a.

To je više nego dovoljno dokaza da, kako su kazali, Agencija za sprečavanje korupcije odmah blokira žiro-račun DPS-a i da se pred Ustavnim sudom pokrene inicijativa o zabrani rada ove kriminalne organizacije.

“Nakon intervjua Kneževića valjda je svima u Crnoj Gori jasno da je DF bio u pravu kada je precizno locirao DPS kao najveće zlo koje je okupiralo Crnu Goru i da su ustvari oni 16. oktobra 2016. godine, na dan održavanja parlamentarnih izbora, izveli državni udar ukravši pobjedu opozicije, a onda optužili DF za ono što su zapravo oni uradili”, dodaje se u saopštenju.

Oni su naveli da je istina kao i pravda, spora ali i dostižna i vidi se svakoga dana da čelnike DPS-a i pravosuđa sustiže i otkriva sva njihova nepočinstva.

“Zbog toga će DF nastaviti da targetira sve režimske aktere koji su učestvovali u državnom udaru i takozvanom pranju novca i preduzeće konkretne akcije kako bi do kraja razobličili kriminalnu bandu”, kazali su iz DF-a.

Oni su kazali da očekuju i od ostalih kolega iz opozicije, a posebno od pojedinih čelnike opozicionih partija koji su sumnjali u DF i indirektno tražili da njihovi lideri budu osuđeni, da javno osude čelnike pravosuđa i sve one koji su učestvovali u kreiranju i sprovođenju montiranih političkih procesa protiv njih.

“Sada se jasno vidi da su u paramparčad razbijene sve lažne optužbe i podmetanja na račun DF-a”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika