Abiznis

Nurković: U istoriji Crne Gore nikada se nije ulagalo kao sada

U istoriji Crne Gore nikada se nije ulagalo kao što se sada ulaže u izgradnju, sanaciju i rekonsktrukciju putne infrastrukture, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.
Nurković: U istoriji Crne Gore nikada se nije ulagalo kao sada
Mina biznis/Portal AnalitikaIzvor

On je u poruci objavljenoj na Twitter profilu Vlade kazao da u toj oblasti može da istakne poseban uspjeh na kraju prošle godine.

“Takođe, u narednoj godini, fokus će biti ulaganje u putnu infrastrukturu sa akcentom na sjever, koji će biti jedno veliko gradilište”, najavio je Nurković.

On je podsjetio da su aplikacijama kod evropskih fondova za rekonstrukciju i izgradnju putne i željezničke infratrukture i projektne dokumentacije obezbijedili oko 100 miliona bespovratnih sredstava.

“Fokus u ovoj godini biće stavljen na završetak prve dionice autoputa Bar-Boljare i traženje opcije za izgradnju druge dionice, odnosno nastavak gradnje autoputa”, rekao je Nurković.

Takođe, radiće se na boljoj valorizaciji Aerodroma Crne Gore, kao i na valorizaciji luka, sa posebnim akcentom na Luku Bar.

“Radićemo na aplikacijama kod evropskih fondova za bespovratna sredstva i očekujemo uspjeh kao u prošloj godini”, dodao je Nurković.

Portal Analitika