Košarka

Milvoki u seriji, Indijani triler protiv Bulsa

Košarkaši Milvokija nastavljaju sa odličnim partijama. Baksi su pred svojim navijačima bili bolji i od Atlante, slavili su ubjedljivo, 144:112.
Foto: Maddie Meyer/Getty Image
Foto: Maddie Meyer/Getty Image
Portal AnalitikaIzvor

Bio je to peti uzastopni trijumf Milvokija, koji vodi na tabeli Zapada sa 27 pobjeda i deset poraza.

Milvoki je furiozono započeo meč, u početnoj četvrtini imali su nevjerovatnu razliku od čak 29 poena (43:14). Pogađali su šta su htjeli, tako da je već tada bilo jasno da Houksi nemaju gotovo nikakve šanse.

Uz sve to, ovo je bio rekord sezone za Bakse po ukupnom broju asistencija u meču (36), a kod kuće sada imaju fenomenalan skor od 18 pobjeda i svega tri poraza.

Sjajan je podatak da je čak osam košarkaša Milvokija imalo dvocifren učinak. Janis Adetokumbo je ovog puta imao "samo" 16 poena uz osam skokova i deset asistencija, dok su Malkolm Brogdon i Kris Midlton postigli po 19 poena.

Kod Atlante, Diandre Bembri je postigao 19 poena, Divejn Dedmond je dodao 14, a Trej Jang 13 poena uz 10 asistencija.

Boston je kod kuće bio bolji od Dalasa. Džejlin Braun je postigao 21 poen, Džejson Tejtum 18, a Markus Smart 17 poena. Dabl-dabl učinak imao je Gordon Hejvord sa 16 poena i 11 skokova uz osam asistencija.

Kod Dalasa, Luka Dončić je bio blizu dabl-dabl učinka. Zabilježio je 19 poena uz devet skokova i četiri asistencije, dok je Harison Barns postigao 20 poena.

Indijana je nastavila seriju pobjeda. Slavila je, doduše tek poslije produžetaka, na gostovanju Čikagu, 119:116.

Briljirao je Viktor Oladipo sa 36 poena i sedam skokova, dok je Domantas Sabonis imao dabl-dabl učinak od 23 poena i 12 skokova. Kod Čikaga najefikasniji je bio Zek La Vin sa 31 postignutim poenom.

Orlando, čiji je član crnogorski košarkaš Nikola Vučević, poražen je od Minesote 120:103, u jutros odigranom meču NBA lige.

Vučević je za 27 minuta u igri postigao 22 poena, a imao je i sedam skomkova i tri asistencije.

Minesotu su do 18. pobjede ove sezone vodili Karl-Entoni Tauns sa 29 i Džef Tigue sa 23 koša.

U ekipi Orlanda istakao se i Evan Furnije sa 21 košem.

LA Lejkersi su još jednom neprijatno iznenadili svoje navijače. Poraženi su od Njujorka sa 112:119. Vidi se da gotovo nikako ne ide bez Lebrona Džejmsa u timu, bio im je ovo četvrti poraz u posljednjih pet mečeva.

U pobjedničkoj ekipi, Tim Hardavej Junior je postigao 22 poena. Enes Kanter je imao dabl-dabl učinak od 16 poena i 15 skokova i po 3 asistencije i blokade, a isti broj poena zabilježio je i Trej Burke.

Kod Lejkersa, najbolji je bio Brendan Ingram sa 21 poenom, Kentavijus Koldvel Poup je postigao 19, Džavel Mekgi 18.

Košarkaši LA Klipersa ostvarili su pobjedu na gostovanju Finiksu,121:111.

Klipersi su slavili prije svega zahvaljujući boljoj igri u prve dvije četvrtine. Finiks je ponovo bio očajan na startu, prvu četvrtinu su izgubili sa 38:19.

Na poluvremenu razlika je bila 24 poena u korist LA Klipersa, ali u nastavku, Sansi su zaigrali nešto bolje, ali nedovoljno da bi napravili rezultatski preokret.

Na kraju, u timu pobjednika čak šestorica košarkaša imali su dvocifren učinak. Danilo Galinari je postigao 21 poena uz sedam skokova i šest asistencija, takođe i Lu Vilijams je uspio da pogodi isti broj poena uz tri skoka i četiri asistencije.

Marćin Gortat je postigao 18 uz 13 skokova, Tobijas Heris i Patrik Beverli po 16 poena, a Montrezl Harel 15 poena. Kod Finiksa, Devin Buker je postigao 23 poena, Ti Džej Voren 20, a Ričaun Holms 16.

Portland je kod kuće poražen od Oklahome sa 109:111. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, bilo je popriličnoi neizvjesno, da bi u posljednjoj četvrtini sve bilo prelomljeno kad je Oklahoma na dva minuta prije kraja stigla na plus osam (101:109).

Uspio je Portland da do kraja unese neizvjesnost, stigli su na koš minusa, ali nisu imali dovoljno vremena za novi preokret.

Kod Blejzersa, odličnu partiju prikazao je Jusuf Nurkić koji je postigao 22 poena uz osam skokova i asistenciju. Poen više postigao je Demijan Lilard, koji je tome dodao i osam asistencija.

U pobjedničkom timu, briljirali su Pol Džordž i Rasel Vestbruk. Džordž je postigao 37 poena uz osam skokova, dok je Vestbruk imao 31 poen, devet skokova i sedam asistencija.

Portal Analitika